Home
13 Kasım 2023 ( 6 izlenme )
Reklamlar

1860 tarihli resimde elinde iPhone tutan genç kızı gören herkes çok şaşırdı.

1860 tarihli resimde elinde iPhone tutan genç kızı gören herkes çok şaşırdı.

1860 tarihli bir resimde elinde iPhone tutan bir kadın sosyal medyada viral oldu. Pek çok kişi 162 yıllık tablonun geleceğe dair mesajlar içerdiğini iddia etti. Ancak bu durum bir yanılsamadan ibaret olduğu sonradan ortaya çıktı.

1800 civarında yaşayan Ferdinand Georg Waldmüller'in "Beklenen Kişi" tablosu şu anda internette bulunabilir. Söz konusu resim, güzel bir sokakta, elinde pembe bir çiçekle çalıların arasında duran bir adama doğru yürüyen bir kadını gösteriyor.

BİRÇOK KİŞİ IPHONE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ
21. yüzyıl resmine daha yakından bakıldığında, kadının iPhone'u ile oynadığı görülüyor. Yürüyen genç kız telefonuyla oynarken görülebilse de, iphone 2007'de piyasaya sürüldü ve tablo 1860'ta çizildiği için kadının elindeki cismin iphone olması imkansızdı.
DUA KİTABI OKUYOR
Sanat eleştirmenlerine göre bu yanılsamanın basit bir açıklaması var. Kadın yürüyüşü sırasında bir dua kitabı okuyor. Sanat eleştirmeni Gerald Weinpolter, genç kızın elindeki nesnenin iPhone olmadığını, genç kızın kiliseden çıkarken elindeki dua kitabını okuduğunu söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

4.9 ton kokain soruşturmasında yeni gelişme Ekonomist Mahfi Eğilmez: "Yeni model faciaya yol açtı" Yandaş derneklere de kamu arazisi tahsisi! Habertürk'te skandal ifadeler! Sevilay Yılman şehide 'zavallı adam' teröristlere 'iki genç kız' dedi!