Türkiye, yerli kripto borsası Thodex skandalını konuşuyor. İnternet sitesini kapatan ve borsada işlemleri durduran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına kaçtığı öğrenildi.
400 BİN KİŞİ MAĞDUR
Thodex'de hesaplarına ulaşamayan 391 bininin aktif 400 bin kişinin bulunduğu, aylık 100 milyar liralık işlem hacmi bulunduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın kaybolduğu belirlendi.
Özer'in yatırımcı çekmek için 2 milyon Dogecoin vaat ettiği ve Porsche çekilişi yaptığı da kaydedildi.
KAMPANYAYLA GİRDİ
Thodex birçok ünlü isimle çalışarak gerçekleştirdiği reklam kampanyası ile gündeme gelmişti. Borsanın tanıtımı için aralarında Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı’nın da bulunduğu isimler kırmızı elbiselerle poz vermiş ve ses getirmişti.
Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüğü ve birlikte fotoğraf çektirdikleri görüldü.

2 MİLYAR DOLAR YOK
Portföyünün yüzde 50'den fazlasını Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın paylaşımlarıyla birlikte 4 gün içinde yüzde 600 artış gösteren Dogecoin'in oluşturduğu Thodex günlük 1.3 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmasının ardından Özer düğmeye bastı ve kayıplara karıştı.
Merkez Bankası’nın geçen hafta kripto paralara yönelik yayınladığı yönetmeliğin hemen ardından gerçekleşen vurgun iddialarının ardından emniyet güçleri inceleme başlattı.

İNCELEME BAŞLATILDI
Thodex'in İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki merkezine polis ekipleri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şirkette inceleme yaptı..
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/2milyardolarvurgunyapipkacankriptotosuncukakplih73300.html
Öğrencilerini taciz eden öğretmeni korumuştu: Okul müdürü hakkında yeni gelişme19 izlenme
Kitap fuarında muhalif yazarları yasaklayan belediye başkanı geri adım attı!32 izlenme
Operasyon Giderek Genişliyor: Gözaltı Sayısı 25'e Çıktı40 izlenme
Turhan Çömez geçmişini ortaya döktü orada takıldı: "Osman Gazi Türkiye'ye kaça satıldı?"19 izlenme
İslamcıların hedefinde Erdoğan’ın ailesi var!261 izlenme
Katliam için ihale!67 izlenme
AKP'li başkandan emeklilere 'sabır yılı' tavsiyesi! "Bu yıl 'aile yılı' ilan edilmişti, ben de 'sabır yılı' ilan ediyorum. Emeklilere özellikle söylüyorum, biraz sabredin"29 izlenme
AKP’li vekilden boğaza nazır kaçak villa31 izlenme