SGK Uzmanı İsa Karakaş, ekonomik koşullar ve düşük emekli maaşı nedeniyle çalışma yaşamına devam etmeyi planlayan, 2008 sonrası SGK'lılar için kötü gelişmeyi açıkladı. Karakaş emekliler için çifte maaş döneminin sona ereceğini söyledi.
TGRT Haber'de yer alan habere göre; SGK Başuzmanı İsa Karakaş "Emeklilikte çift maaş dönemi bitiyor. Hem emekli maaşını alıp hem çalıştığı iş yerinden maaş alma dönemi bitiyor" dedi.

Yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi, beklenen zam oranlarının gelmemesi ve düşük emekli maaşı nedeniyle SGK verilerine göre 1 milyon 943 bin 579 emekli çalışmaya devam ediyor.

Uygulama yalnızca 1 Ekim 2008 ve sonrasında sigortalı şekilde çalışmaya başlayanları kapsayacak.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber memur ve memur emeklilerinin yüzde 11,54, emeklilerin yüzde 15,75 zam alacağı belirlenmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve BağKur emekli aylığının yüzde 15,75 artışla 14 bin 469 liraya yükseltildiğini bildirdi.
Sözcü
TTB'den eleştiri "Fahrettin Koca, 'bütün vakaları bildirmedik' dediğinde istifa etmeliydi"65 izlenme
Emeklilerden Erdoğan'a küfe yanıtı18 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu'nun '630 km metro yaptık' sözlerinin yalan olduğu ortaya çıktı!105 izlenme
Karar bekleniyordu: Çorlu tren kazası davası ertelendi25 izlenme
Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'yi komşuları anlattı: "Sabah evinden tek başına yürüyerek işe giderdi"14 izlenme
Kemal Sunal 78 yaşında!39 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu: "Bizim bildiğimiz bir tek yüzüktü, şimdi her şey onların. Millet neymiş ki önemli olan şahsım"20 izlenme
THK, 8 kentteki taşınmazlarını satıyor!44 izlenme
Hayali üniversite skandalı: Diplomalar sahte! YÖK'ten açıklama
Bakan Yardımcısı, kamu bankaları kanalıyla döviz satışını onaylamadığı için mi görevden alındı?
ADD'den "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" çıkışı
Orhan Bursalı 'RTE’nin cemaatlerle dansı salt oy amaçlı değil, gönül ve inanç ilişkisi de var'