Home
13 Nisan 2018 ( 1241 izlenme )
Reklamlar

2013'ten Fişleme Dosyası: 'Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı olursa ihtilal olur'

15 Temmuz Genelkurmay Çatı davasından çıkan 342 sayfalık fişleme evrakında ilginç verilere yer verildi. Evraklar arasında en dikkat çeken ise Hulusi Akar için düşülen not oldu.

ABC Haber Merkezi

15 Temmuz Genelkurmay Çatı davasından 342 sayfalık fişleme evrakları ortaya çıktı.

Ömer Halisdemir davasında da gündeme gelen evraktaki fişlemeler TSK mensuplarının görüşlerine, Emniyet'ten gelen yazılara, TSK'dan ihraç edilen öğrencilerin ifadelerine ve Ahmet Zeki Üçok, Mustafa Önsel gibi Balyoz tutuklusu eski askerlerin ifadelerini de içeren açık istihbarat kaynaklarına dayanıyor. Belgeler içinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar için düşülen bir not da yer alıyor.

Gazeteci Ece Sevim Öztürk, bahsi geçen belgeleri YouTube kanalında bir videoda inceledi. Öztürk,  Hulusi Akar için düşülen notu kayıt altına aldığını dile getirdi.  Hulusi Akar için düşülen notta şu ifadelere yer veriliyor: "Ordudaki cemaat yapılanmasını temizleyeceğim diyerek Cumhurbaşkanı ile anlaştı. Kesinlikle Genelkurmay ona emanet edilmemelidir. Asıl tehlike, o zaman ihtilâl olur"

dfgd.jpg

Org. Akın Öztürk için "PDY değil, FETÖ'cü değil" şeklinde fişlemeler yapılırken, "Reis'e ağır hakaretleriyle biliniyor, MHP'ye yakın" şeklinde notlar düşülmüş.

"FETÖMETRE" denilen, özellikle TSK'daki ihraç kriterlerini belirleyen Tümamiral Cihat Yaycı için Ahmet Zeki Üçok'un ifadelerine dayanılarak "şüpheli" ibaresi kaydedilmiş.

Ece Sevim Öztürk’ün fişleme dosyasını incelediği o video:

 

http://www.abcgazetesi.com/2013tenfislemedosyasihulusiakargenelkurmaybaskaniolursaihtilalolur84487h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir çadır skandalı daha: Kızılay, fabrikalarından birini AKP'li isme kiraladı! Mehmet Ali Çelebi: "Tweetleri abim attı" Milletin parasını kiraya yatırmışlar! Erdoğan'a Kanal İstanbul şoku! 'Çinli şirketler de vazgeçti'