Home
21 Mayıs 2018 ( 108 izlenme )
Reklamlar

2018 Türkiye’sinin fotoğrafı '3 bin 250 kişilik işe 9 bin 700 kişi başvurdu!'

Bu fotoğraf 2018 Türkiye'sinin özeti gibi... Kilis'te geçici iş için program açıldı. 3 bin 250 kişilik işe 9 bin 700 kişi başvurdu. Noter huzurunda çekiliş yapıldı. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkes iş bulma umuduyla kuranın çekileceği spor salonunda soluğu aldı. Programa başvuranların emekli maaşı dahil kamudan hiçbir para almama şartı bulunuyor.

2018 Türkiye’sinin fotoğrafı

Kilis’te, ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında 3 bin 250 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceği işe, 9 bin 700 kişi başvurdu. Bunun üzerine işe alınacak kişilerin noter huzurunda kura çekimiyle belirlenmesine başlandı.

dha1

Kilis’teki resmi kurumlarda 6 ay süreyle çalıştırılacak 3 bin 250 kontenjanlık geçici iş için Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) 9 bin 700 kişi başvurdu. Başvuruların sona ermesinin ardından bugün işe alınacak kişilerin belirlenmesi için kura çekimine başlandı. Kilis Spor Salonu’nda yapılan ve yarın da devam edilecek kura çekimiyle 6 aylık işe alınacak kişiler belirleniyor.

resimid_5043404

Kurada isimleri çıkanlar, geçici de olsa iş bulmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

İŞSİZLİK NE KADAR?

İşsiz sayısı 2018 yılı Ocak döneminde 576 bin kişi azalarak 3 milyon 409 bin kişi oldu. İşsizlik oranı yüzde 10,8 seviyesinde gerçekleşti.

PROGRAMA KİMLER BAŞVURABİLİR?
TYP'ye başvuracak katılımcıların, Kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç); emekli, malul dul ve yetim aylığı almamaları; Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb. gelirlerinin olmaması ve TYP'den yararlanılmaya başlandığında Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir sosyal yardım almamaları gerekmektedir

DHAİHASOZCU.COM.TR


https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/kaliciissizligegecicisecimcozumu2420299/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Nedir bu korku? Erdoğan'ın Mersin ziyareti öncesi geçeceği otoban polis ve jandarmalarla dolu! Özgür Özel: “Son anketler gösteriyor ki Erdoğan zor durumda” New York davasında bir garip sorgu Gaziantep'te yaşayan Suriyeli 2 avukattan Türkiye'ye ağır hakaretler! "Göç İdaresi memurları kuduz köpek gibi"