2022 Türkiye'si: Vatandaşlar kilometrelerce uzaklıktaki kuyulardan eşeklerle su taşıyor!

16 izlenme 24 Eylül 2022
Reklamlar

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çukurca köyünde içme suyu sorunu yaşayan yurttaşları ziyaret etti. Köylülerin su aldığı kuyudan ayakkabı gibi cisimler çıktığı görülürken yurttaşlar, kuyu suyundan hastalık bulaştığını öne sürdü.

Mahmut Tanal, Siverek’e bağlı Çukurca köyüne giderek yaz aylarında içme suyu sorunu yaşayan köylülerle dertleşti. Tanal, evlerindeki musluklardan yaz aylarında su akmayan köylülerin birkaç kilometre uzaklıktaki kuyulardan hayvanlarla su taşımasına tanıklık etti.

Bir köylü, yaşadıkları su sorununu anlatırken, “Evlerin yanında kuyular var, fakat kuyular temiz değil. Bu yüzden eşek ile gidip su taşıyıp geliyoruz” dedi. Tanal, köylülerle kuyuya su çekmeye gitti, kuyudan ayakkabı gibi birçok cisim çıktığı görüldü.

Tanal’ın “Bu suyu hiç kimse gelip denetlemiyor mu” sorusuna bir köylü, “Kimse yüzümüze bakmıyor” yanıtını verdi. Tanal’ın ziyareti sırasında bir çocuğun gözüne kuyu suyu yüzünden hastalık bulaştığının öne sürüldü.  Bir köylü, “Bu su kışın geliyor, yazın gelmiyor, bunun cevabını verebilirler mi bize” diyerek devlet yetkililerine seslendi. Tanal, çocuklara, “Okulunuzda musluklarda su akıyor mu” diye sordu. Çocuklar, “Hayır akmıyor, ellerimizi yıkayamıyoruz” diye yanıt verdi.

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sigara ve alkol fiyatlarına bir büyük zam daha! Barış Pehlivan: "Sedat Peker, kamikaze dalışı yapabilir" İkinci EYT mağdurları için yasa teklifi 3 gün önce taşındıkları evlerinde sabaha karşı adeta yaylım ateşine tutuldular