Home
08 Şubat 2024 ( 4 izlenme )
Reklamlar

2023'te Türkiye'de siyasette neler oldu, 2024'te ne gibi gelişmeler bekleniyor?

2023'te Türkiye'de siyasette neler oldu, 2024'te ne gibi gelişmeler bekleniyor?

Türkiye, ilklerin ve önemli değişimlerin yaşandığı, siyasi açıdan oldukça hareketli bir yılı geride bırakıyor. 2024'te siyasetin odağında 31 Mart'taki yerel seçimler olacak.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 50.000'den fazla kişinin ölümüne ve yüzbinlerce insanın anılarını ve acılarını da beraberinde götürerek zorunlu göçüne neden olan depremler, her iki siyasetçinin de gündemini belirledi.

Depremden etkilenen illerde seçim yapılıp yapılmayacağı tartışılsa da Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu illerde seçim yapılabileceği kararını aldı.

İkinci tura girilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi, 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin tarihinin öne alınmasına yardımcı oldu. Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin kararı 10 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası, bu yılın ilk 6 ayında olduğu gibi temmuz ayında da faizi yüzde 14'te sabit bıraktı Her şey güzel olacak kampanyası çığ gibi büyüyor: Duygusal mesajlar AKP'liler bayram mesajındaki o ifadelerden rahatsız oldu! TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, " Et fiyatlarında artış olabilir"