Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekliliğe karar verme sürecinde önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle 2024 ve 2025 arasında emekli olmayı düşünenler için dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

2024'te emeklilik avantajı sağlayabilir. Erdursun’a göre, 2025 ve sonrasında emekli olmayı düşünenler, maaşlarında ciddi düşüşler yaşayabilir. 2024’te emekli olanlar, maaşlarında yüzde 3033 arasında bir farkla avantaj elde edecek.
Erdursun, emekliliği düşünenlerin tüm artı ve eksileri iyi analiz etmesi gerektiğini belirtti. Mevcut ücret, son brüt maaş ve emeklilikte alacakları aylık gibi unsurları dikkate almalarının hayati olduğunu vurguladı. Acele alınan kararlar, uzun vadede ciddi maaş kayıplarına neden olabilir.

Emeklilik maaşında maksimum faydayı elde etmek isteyenler için Erdursun, doğru zamanı seçmenin yanı sıra emekli olduktan sonra çalışıp çalışmamayı da hesaba katmalarını önerdi. Bu karar, alınacak maaşın uzun vadede nasıl etkileneceği konusunda belirleyici olacak.
halktv.com.tr
800 milyon dolarlık rekor dış açığa koşan ayakkabı sektörü mevzilerini kaybediyor: Ayakta kalan fabrika kalmayacak23 izlenme
Bir çift maaş skandalı daha! Aralarında Türkiye’nin ilk türbanlı valisi de var22 izlenme
Belediye AKP'ye geçince servet akıyor! Özlem Çerçioğlu 'AAK' plakalı 10 hizmet aracı aldı14 izlenme
Emekli ve memurların maaşları nasıl yok ediliyor?125 izlenme
Binbir şifası var, yiyen hastalık görmüyor!30 izlenme
O tartışma AKP'yi ikiye böldü: 'Rüşvet, adam kayırma, torpil...'157 izlenme
Öğretmen ve polis ömrünün sonuna kadar çalışsa sarayın bir günlük masrafını kazanamıyor!28 izlenme
Murat Ağırel ortaya çıkardı: Sağlık hizmetlerinden yararlanan turistler 131 milyon 378 bin TL'yi ödemeden gitmişler!32 izlenme
EYT'de yeni gelişme: Kimlere 3600 prim günüyle emeklilik yolu açılıyor?
AKP'li başkan, Abdülhamid anısına 22 milyonluk nikâh sarayı yaptırıyor!
Çekmeköy Belediye Başkanı, 5 emekli maaşına denk gelen yaklaşık 50 bin TL'lik mont ve ayakkabısıyla emeklilerden oy istedi!
İş dünyasından Taksim İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya sert tepki!