Türk vatandaşlığına kabul şartlarında geçen aylarda değişikliğe gidildi. Değişiklik ile 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık veriliyor. Uygulama muhalefetin tepkisini çekmiş ve ‘tehlikeli açıklar’ barındırdığı ifade edilmişti. İçişleri Bakanlığı’na konu hakkında soru önergesi verdiğini de belirten CHP milletvekili Alpay Antmen, “Süleyman Soylu, bunu reddetmiyor” demişti.
250 bin dolar değerinde emlak alarak vatandaş olma konusunda ise dikkat çeken iddialar var.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yabancı uyruklu kişilerin 250 bin dolar yerine bunu çok daha ucuz bir şekilde hallettiklerini ifade etti.
“Bu ucuz vatandaşlığın bile üç kağıdı bulunmuş” diyen Altaylı, “Çok daha ucuza iş halledilip, satıcılar tarafından alıcıya ‘kick back’ yapılıyor yani 250 bin dolar alınmış gibi gösterilip, sonra arkadan paranın bir bölümü iade ediliyor” dedi.
Vatandaşlık almak isteyenlerin, 250 bin dolarlık emlak almış gibi gösterilerek aslında daha az maliyete Türk vatandaşlığına sahip olduklarını belirten Altaylı, “Ve bundan çok daha vahimi, sayı ile ilgili bir bilgimiz yok. Bu yolla şimdiye kadar kaç kişi Türk vatandaşlığı aldı ve bunlar hangi ülkelerin vatandaşı asla sağlıklı ve inandırıcı bir biçimde açıklanmıyor. Kim, kaç kişi, nereden geldi ve pasaportumuzu satın aldı bilmiyoruz” dedi.
Muhalefet liderlerine hakaret eden baltalı müdüre soruşturma!133 izlenme
Ülkenin ekonomik durumunu gözler önüne seren tablo: 1 TL’ye 3 bayat ekmek ve askıda ekmeğe talep çok!60 izlenme
Fransa'da İmamoğlu protestosu!18 izlenme
Serdar Öktem'in adresini böyle bulmuşlar!37 izlenme
Metin Kıratlı'dan 'Sedat Peker' açıklaması: Hukuki süreç başlatıldı57 izlenme
Krizin perişan ettiği halktan iktidara hodri meydan: "Seçimde değil, şimdi gelin"91 izlenme
Kulislerden sızdı: AKP seçimin kaybedilmesine hazırlanıyor! İşte hazırlanan plan42 izlenme
Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde, test sonucu pozitif çıkan bir hasta hastanede serbestçe dolaşınca vatandaşlar deliye döndü !323 izlenme
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: Emekli maaşları bu rakamın altında kalmayacak
Özhaseki'den 'FETÖ' itirafı: Çay içmiş, fotoğraf çekmiş bunlar bir şey değil!
Gıda Dedektifi hesabının sahibi serbest bırakıldı
İşçiler ve İBB anlaştı, maaşlara yüzde 70 zam, metro ve tramvaylarda grev hazırlıkları iptal