100 milyon yolcu kapasitesi ve uçuş sayısıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacağı belirtilen Pekin'deki Daxing Havalimanı, 12 milyar dolarlık maliyetiyle de şaşırtıyor. İhalesinden konumuna kadar bugüne kadar birçok eleştiriye maruz kalan İstanbul'daki 3. havalimanı bitirildiğinde, 35 milyar dolarlık faturasıyla Daxing'in yaklaşık 3 katına inşa edilmiş olacak.
Sözcü'de yer alan habere göre, ünlü Mısırlı mimar Zaha Hadid'in ölmeden önce yaptığı tasarımla göz kamaştıran Daxing, başlangıç ve bitiş tarihinden kapladığı alan ve kapasitesine kadar 3. havalimanıyla birçok açıdan benzerlik gösteriyor. İkisinin de inşaatı 2014'te başlayan havalimanları bir yıl arayla hizmet vermeye başlayacak. Son olarak inşaatında çalışan işçilerin eylemleriyle gündeme gelen 3. havalimanının birçok soruna rağmen 29 Ekim'de açılacağı açıklanırken, Daxing Havalimanı da 1 Ekim 2019'da hizmete başlayacak. Kapalı alanı 700 bin, oturduğu alan da 313 bin metrekare olarak belirlenen Pekin'deki havaalanı, küçük olduğu halde 8 pistiyle ve yolcu kapasitesiyle 3. havalimanına fark atacak.

METROSU HAZIR
Şehir merkezinden uzaklığı da birbirine yakın olan havalimanlarında Çin şimdilik metro avantajını da elinde bulunduruyor. 3. havalimanı metrosunun ihalesi bizde henüz yeni yapılırken, Daxing'e şu anda mevcut olan metroyla 30 dakika içerisinde ulaşmak mümkün.
Bugüne kadar 3. havalimanının kademe kademe inşa edilerek 2023 yılı sonunda 200 milyon yolcu kapasitesine ulaştırılacağı açıklanmıştı. Ancak bazı kaynaklara göre, 2019, 2021 ve 2023 yılında havalimanının genişletme işlerini yapmaya hazırlanan müteahhitlik firmalarına bildirim yapılarak işlerin durdurulduğu açıklandı. Şimdilik sayılarının 4 olduğu öğrenilen firmaların büyük bir finansal zorlukla karşı karşıya kalarak konkordatoya gittiği belirtiliyor. Dolayısıyla 3. havalimanının yolcu kapasitesi olarak dünyanın en büyüğü olacağı iddiası da şimdilik rafa kalkmış oldu. 3. havalimanı, yıllık 90 milyon yolcu kapasitesiyle 100 milyon yolcu kapasiteli Daxing'in gerisinde kalacak.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/3havalimanininmaliyetidunyaninenbuyugunusolladi207142h.htm
Lisede misafir öğrencilere haremlik-selamlık uygulama!42 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Cumhur İttifakı eriyor!86 izlenme
İşte 50 yıl önce Deniz Gezmiş141 izlenme
Halk Ekmek büfesini ateşe veren şüpheli yakalandı!55 izlenme
AKP’li başkanın kardeşine ‘kamu yararı’ kurnazlığıyla imar rantı16 izlenme
AKP Isparta Aksu'da bir oyla kazandı, CHP itiraz etti25 izlenme
Kış saatine geri dönülecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı17 izlenme
Bir esnaf daha Erdoğan'a isyan etti! '8 aydır feryat ediyoruz, açız aç!'47 izlenme
Bir anneden acı gerçeği gözler önüne seren sözler 'Ben çocuğuma 10 lira harçlık veremedim'
İşgal Türkiye ekonomisini de salladı: Dolar ve faiz sıçradı, borsa sert düştü!
2021 Yılı Yatırım Programı’nda dikkat çeken Kanal İstanbul detayı: Yalnızca 1000 TL bütçe ayrıldı!
Deniz Akkaya Haluk Levent'e ağır hakaret etti, 'Utanmıyor musun?' diyerek paylaştı