Elazığ’da geçtiğimiz aylarda bir spor kulübündeki 4 kız öğrencinin, hentbol antrenörü ve öğretmen İ.B. hakkında cinsel taciz iddiasıyla savcılığa şikayette bulunmasının ardından şahıs gözaltına alınmış sonrasında ise çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Elazığ’da İ.B.’nin, 4 öğrenciye cinsel istismarda bulunmasına ilişkin davanın 4. duruşmasında karar çıktı. Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Antrenörü, lise öğretmeni İsmail B., 4 öğrencinin şikayeti üzerinde "cinsel taciz" suçundan tutuklandı. Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 Eylül'de yargılanmasına başlanan B., tacizi gösteren ses kayıtları, mesajlara rağmen suçunu reddetti. İfadelerin ardından mahkeme, bir çocuk için "delil yetersizliği" iddiasıyla İ.B. hakkında beraat kararı verirken, 3 çocuğa yönelik tacizden ayrı ayrı 9'ar ay olmak üzere, 27 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, üç kız öğrenciye cinsel tacizle yargılanan antrenör ve lise öğretmeni İ.B.’ye verilen 27 ay hapis cezasına tepki gösterdi. ‘mahkemenin verdiği bu karar, failleri cesaretlendirir niteliktedir’ diyen Nazlıaka, “TCK’ya göre 18 yaşının altındaki tüm bireyler çocuktur. Anayasa'ya göre çocuğa yönelik cinsel istismar suçtur ve aklanamaz. Alt sınırdan verilen bu tip kararlar bırakın caydırıcı ve önleyici olmayı, teşvik edici olmaktadır. Mahkeme cezayı altı aydan başlayıp sadece dokuz aya kadar yükseltmiştir. Ülkemizde çocukların hayatı bu kadar mı değersiz? Duruşmada sanık utanmaksızın ‘ben çocuklarıma kavuşmak istiyorum’ diyebilmiştir. Bu çocukları korumak hepimizin görevi. Şunu hatırlatmakta fayda var. Fail ilk etapta iftiraya uğradığını söylemişti. Sonrasında ses kayıtlarının ve mesajların asılsız olduğunu iddia etmişti. Olayın açığa çıkması neticesinde kendisini, ‘bana Allah yaptırdı diyerek savunmuştu’. Ülkeyi yönetenler dini alet ederek ikna yöntemi uyguluyor. Failler de onları örnek alıp, Allah’ın adını anarak kendini aklamaya, hakim heyetini ikna etmeye çalışıyor. Çocuğa yönelik istismar suçken failleri cesaretlendiren bu kararı tanımıyoruz. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız ve ceza en üst hadden verilene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Tarih belli oldu: En ucuz sigaraya 11 TL zam geliyor31 izlenme
Skandal iddia! Sınırda tarım zehri çıktığı için geri gönderilen meyve sebze vatandaşa yedirildi!47 izlenme
FETÖ üyeliğinden yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir beraat etti!36 izlenme
Kadıköy sahiline camiye yargıdan izin çıktı! "Kent silueti göz önünde bulundurulmadı"6 izlenme
İkinci ayağı da kesilince dışarı çıkamaz oldu: 'Ellerin var' diyerek bakım aylığını kestiler!36 izlenme
Ailesinin "Erdoğan de" diye baskıladığı küçük çocuk "Atatürk'ü seviyorum" dedi!61 izlenme
Ağrı'daki korkunç kaza, adeta can pazarı yaşandı.31 izlenme
Vural Çelik, Gülse Birsel sorusuna aylar önce böyle cevap vermiş: "3 günlük dünya"40 izlenme
Aylardır erişime kapatılmıştı: Discord ve Roblox ne zaman erişime açılacak?
Dolar 23 TL oldu, 2018'te yapılan sokak röportajı akla geldi: "Dolar yükselmiyor, TL düşüyor. Su yükselmiyor gemi batıyor"
Almanya’da büyüyen Türk gencinin Atatürk filmini izleyince yaptığı yorum gündem oldu
Pazarcılık yapan Acil tıp teknisyenliği mezunu genç kız isyan etti 'Ne olacak sonumuz?'