Yılmaz Elektrik AŞ, Ergun Sondaj AŞ, Yılmaz Değerleme ve Gayrimenkul AŞ, Ergun Metal Demir Çelik AŞ ile bu şirketin sahipleri Ahmet Ergün ile oğulları Necati Ergün ve İbrahim Ergün için de konkordato talep edilmişti.
HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre davaya bakan Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, başvuru ile birlikte geçen 4 Mart’ta geçici mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte anılan şirketler ve sahipleri bir nebze rahat bir nefes aldı. Konkordato komiseri ataması da yapılan şirketler hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.
4 ŞİRKET İÇİN İFLAS KARARI
Geçici mühleti 1.5 ay kadar daha uzatan mahkeme 16 Haziran’da görülen davada ise çok önemli bir karar verdi. Mahkeme, konkordato talep eden şirketler ile sahipleri için ret kararı verdi. Mahkeme, Yılmaz Elektrik AŞ dahil 4 şirket için iflas kararı verdi. Mahkeme, iflas kararının derhal Ankara 21. İflas Müdürlüğüne bildirilmesine karar verdi.
ŞİRKET BORÇLARINA KEFİL OLANLARA DA KÖTÜ HABER
4 şirket için iflas kararı veren mahkeme, anılan şirketlerin borçlarına kefil olan sahipleri için de olumsuz bir karar verdi. Necati Ergün, İbrahim Ergün kardeşler ile babaları Ahmet Ergün’ün konkordato talepleri ret edildi. Bu kararla birlikte, elektrik dağıtım alanında 30 yıldır alt yapı yatırım hizmetleri veren Yılmaz Elektrik için sancılı bir süreç de başlamış oldu.
123 MİLYONLUK TEMİNAT MEKTUBU NAKDE ÇEVRİLDİ
Yılmaz Elektrik’in mali dengesinin alt üst olmasına neden olan sürecin başında ise Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ’nin, şirketin 123 milyonluk teminat mektubunu nakde çevirmesi yer aldı.
Bu süreci, başka şirketlerin Yılmaz Elektrik’in teminatlarını nakde çevirmesi takip etti. Durum böyle olunca mali darboğaza giren şirket konkordato talebinde bulunmuştu.
DEV ELEKTRİK ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞIYORDU
Yılmaz Elektrik 1992’de Erzurum merkezli olarak kuruldu. Zaman içinde Zonguldak ve Ankara’da şube açan Yılmaz Elektrik 2014 yılında ise Almanya’ya açıldı.
Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım bölgesinin yüzde 3035’inde alt yapı yatırımları yapan Yılmaz Elektrik; Tedaş, Maden Tetkik ve Arama, Enerjisa, Başkent Elektrik, Gediz Elektrik, Ayedaş, Toroslar, Fırat Elektrik, Dicle Elektrik, Çoruh Elektrik ve Sakarya Elektrik Dağıtım, hizmet verdiği şirkler arasında yer alıyordu. Yılmaz Elektrik, bu yıl itibari ile 2 milyar liralık iş bitirme kapasitesine sahipti.
Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Yılmaz Elektrik’in avukatı Gözde Aydemir “Karara itiraz edeceğiz. Önümüzde istinaf süreci var” dedi. Av. Aydemir, iflas kararının kendileri için de sürpriz olduğunu kaydetti.