Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi, Ankara, Amasya, Eskişehir, İstanbul, Kütahya, Elazığ, Iğdır, Kars, Ağrı, Edirne, Tekirdağ, Antalya, Adana ve Samsun’da toplam 31 milyon metrekare taşınmazı satışa çıkardı.

Alınan satış kararına tepki gösteren TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Memleketi parsel parsel satmaya doyamadılar. Daha önce iki günde kamuya ait 402 milyon 11 bin 24 metrekare taşınmazı sermayeye peşkeş çektiler. Şimdi de Ankara başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinde kamuya ait 31 milyon 16 bin 486 metrekare yüzölçümlü taşınmaz özelleştirilerek satışa çıkarıldı” diye konuştu.
Candan, Ankara’da Yenimahalle ve Gölbaşı ilçelerinde toplamda 4 milyon 353 bin 371 metrekare yüzölçümlü taşınmazı satışa çıkardığını belirterek, "Kamuya ait araziler bir bir özelleştirilerek satılıyor. Daha önce de Çevre Bakanlığı kamuya ait taşınmazları satışa çıkarmıştı, şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu arazilerini peşkeş çekiyor. Bu bakanlıkların giderayak son satışları mı acaba, el insaf artık. Kıyılarımızı, ormanlarımızı altın şirketlerine peşkeş çekenler, kamuya ait taşınmazları da elden çıkarmaya başladı. Büyük satışlar söz konusu, bu satışların arkasından rant odaklı plan değişiklikleri gelecektir. Bu süreci de yakından takip edeceğiz. Kamusal kaynaklarımızın ve varlıklarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Sürecin peşini bırakmayacağız'' değerlendirmesinde bulundu.
Binali Yıldırım, Akp'ye % 63 oy veren Ordu'da boş meydana konuştu !1706 izlenme
İkramiyeye isyan ettiler: "İftarı zor açıyoruz, torunlar bir şey verince utanıyoruz"19 izlenme
Memduh Memiş hortladı: Kadın cinayetlerinin sorumlusu kadınlardır!264 izlenme
Siyasi yasak istenen İmamoğlu’nun davası yarın: CHP’den çağrı ‘Tüm avukatlar cübbelerimizle Anadolu Adliyesi’ne’37 izlenme
Bayram alışverişi artık eskisi gibi değil: Esnaf kan ağlıyor!37 izlenme
‘Erdoğan’ın ayakkabısını yalamalıyız’ diyen AKP’li vekilin yeğeninin FETÖ'den ‘ödüllü kırmızı bültenle’ arandığı ortaya çıktı!40 izlenme
Makam araçlarında akıl almaz oyun!140 izlenme
Nebati’nin enflasyon çıkışına vatandaş sert tepki gösterdi: "Kocaman adam yalan söylüyor, ayıp değil mi?"31 izlenme
67 kişi ölmüştü: AKP'li müteahhide iyi hal indirimi
14 yaşındaki çocuğa 'Erdoğan'a hakaret'ten operasyon!
Liseliler İmam Hatibe karşı barikat kurdu, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin girişine izin vermedi !
Yandaş Cem Küçük 'Zarrab Türk devletinin bir projesi, bizim adamımız' diyerek, bütün olayı bülbül gibi şakımış !