Home
01 Temmuz 2022 ( 7 izlenme )
Reklamlar

3600 Ek Göstergede Sona Gelindi Meslek Grubunda ki Milyonlarca Çalışanın Gözü Yarın ki Yapılacak Toplantıda

3600 Ek Göstergede Sona Gelindi Meslek Grubunda ki Milyonlarca Çalışanın Gözü Yarın ki Yapılacak Toplantıda

3600 ek gösterge kısaca; 3600’e sahip bir memurun emekli ikramiyesinin ve emekli maaşının daha fazla ücret alması alması anlamına gelmektedir. Yapılan pek çok toplantı ve görüşmelerde artık sona yaklaşıldı ve yarın ki 3. ve son toplantı sonrasında polis, öğretmen, hemşire ve daha pek çok memur ve memur emeklisini etkileyecek bu toplantı sonrası nihai karara bağlanması bekleniyor. Yarın son şeklini alacak olan karar, teklif haline getirildikten sonra meclise sunulacak. Çok sayıda memurun gözü yarın ki yapılacak toplantıda artık sona gelindi geri sayım başladı.

Taslaklar Kamuoyu ile Paylaşılması Düşünülüyor

Kapsamlı şekilde yapılan düzenlemeler yarın ki toplantının ardından 3600 ek gösterge için düzenlenen taslak metinlerinin kamuoyu bilgisine paylaşılması düşünülüyor.

Kamuda ki Memurların Ek Göstergesi Artık 3600’e çıkıyor

Bu zamana kadar toplamda iki ayrı toplantı düzenlenen 3600 ek gösterge için yarın nihai karar bağlanıyor. Pek çok memurun kaderini şekillendiren bu göstergeden öğretmenler, polisler, din görevlerinin ve hemşirelerin bu hakka sahip olması dışında diğer meslek guruplarının da ne zaman bu kapsamdan yararlanacağı önümüzde ki zaman dilimi içerisinde ortaya çıkacak.

Peki, Yarın ki Toplantı Sonrası Neler Olacak

Yarın ki yapılacak toplantı sonrasında oluşturulacak taslak, meclise teklif olarak sunulacak.  Yapılan düzenleme bu dönemde yasama haline getirilerek yasallaştırılması beklentiler içerisindedir. Bu ek göstergenin 3600’e yükseltilmesi ile, 3 farklı ödeme türünde değişiklik olacaktır. 3600 ek göstergeye sahip memurların alacakları emekli ikramiyesinden,aylık maaşları ve emekli aylıklarına kadar artış gözlemlenecektir. 3600 ek göstergenin 2022 yılında yasallaşacağı bekleniyor. Memurlar  adına çok önem arz eden bu karar sonrasında emeklilik ikramiyesi ve aylık gelirler için önemli derecede rakamlar olacağı hesaplanmaktadır.

3600 Ek Gösterge ile Emeklinin Aldığı Maaş Yüzde 25 Oranında Artış Gösterecek

2200 ek göstergesinden 3600’e çıkması ile birlikte ikramiye ve maaşlar yüzde 25 oranında artış gösterecek. 3600 ek göstergenin yasallaşması sonrasında örneğin emekli polis aylığının yaklaşık 1500 lira artış, ikramiyesinin de 500 bin civarında artış göstereceği söylenmektedir.

 

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'li Torun'dan Erdoğan'a "fındık" tepkisi: "Maliyet yüzde 200 arttı, fiyatı yüzde 58 artırmak hak yemektir" Tasarruf yalnızca kâğıt üzerinde kaldı: Taşıt kiralama giderleri 4 ayda 1 milyar TL’yi aştı Sefalet endeksi hesaplandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri gerçeği gözler önüne serdi! İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı açıkladı: Akılalmaz ihmal! BionTech aşıları boşa gitti!