CHP'li Deniz Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından Rekabet Kurumu'nun 6 Şubat 2025 tarihli satış onayını paylaştı. Aktarılanlara göre Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki 4 milyon elektrik abonesinin elektriğini önce kamuya ait olan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. veriyordu.
Bu şirket hakkında özelleştirme kararı alındı. Şirketin özelleştirme ihalesini 2010 yılında Limak kazandı. Yine 2010 yılında LimakKolinCengiz İnşaat'ın özelleştirme devri yapıldı.
2017 yılında 3'lü şirketin ortaklığı sadece Limak'a satıldı. Bu sayede Limak; Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’daki 4 milyon elektrik abonesini kendisine bağladı.
2017 yılında Limak şirketi bu defa 4 milyon abonesini 2022 yılında İngiliz yatırım fonu Actis’e sattı. Actis ise bundan sadece 2 sene sonra dağıtım şirketini 2024 yılında Amerikan General Atlantic'e sattı. Bu sayede 4 milyon yurttaş önce hükümete yakın olan şirketlerin sonra İngilizlerin en sonda da Amerikalı bir şirketin müşterisi yapıldı. Rekabet Kurumu ise bu satışı 6 Şubat 2025 tarihinde onayladı.
Yavuzyılmaz bu bilgilerin hepsinin kaynağının devletin kurumu olan Rekabet Kurumu kaynaklı olduğunu söyledi.
Söz konusu belgeler ise şu şekilde:
,


Economist: Erdoğan itibarının uğrayabileceği zararı, medyayı susturarak sınırlı tutmayı başardı554 izlenme
Cumhuriyet Bayramı töreninde öğrencilere Erdoğan görselli pankart taşıttılar28 izlenme
Barış Terkoğlu açıkladı: Generalin makam aracıyla Türkiye’ye Suriyeli kaçaklar taşınmış29 izlenme
Akaryakıtta zam fırtınası: Bu kez motorine!7 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: 1 Ocak'tan itibaren bu zamlar geçerli olacak19 izlenme
FETÖ'nün sınav yapılanmasına operasyon! 20 gözaltı32 izlenme
İstanbul’da simite zam geldi!37 izlenme
Var olan yasalar yetmedi: Erdoğan nasıl 'gazi' olacak?456 izlenme
Feyyaz Uçar’ın yıllar önce söyledikleri yeniden gündem oldu 'En yalancı Alpay’dır!'
'Yakalanıncaya kadar hakiki, yakalanınca sahte: Yemezler!'
İzmir Marşı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programından çıkarıldı!
Katliam yasasına verdiği oy ile şov yapan AKP’li Aydemir hiç soru önergesi vermemiş