İstanbul’un en işlek meydan ve caddelerinde bulunan reklam uygulamalı
400 ATM’nin 10 yıl süreyle işletilmesi ihalesi için istenilen belgeler
ile şartların ihaleye tek bir firmanın girmesini sağlamak için
belirlendiği ileri sürüldü
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletilen ve kentin cazip noktalarında bulunan 400 ATM’nin işletilmesi ihalesinden hemen önce “peşkeş” iddiaları gündeme geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam Yönetimi Müdürlüğü’nün geçen günlerde yayımladığı, reklam uygulamalı ATM kabinleri ihalesine katılmak için belirlenen şartlar ve istenilen belgeler iddialara gerekçe olarak gösterildi. 10 yılda KDV dahil 750 Milyon TL bedele ulaşan ihaleye katılacakların, “Türkiye genelinde en az iki Belediye ATM yeri kiralama/işletme ihalesine girdiğini ve sözleşmelerini yaptığına dair belgeler ile ihale ilan tarihinden itibaren son üç yıl içerisinde ATM kiralama veya ATM yeri kullanımı işinde toplamda 4 milyon TL tutarında işi deneyim veya iş bitirme belgesi sunması” istendi.
Tek bir firma
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne sunulan bir dilekçede, şartnamede yer alan yeterlilik şartlarını aynı anda sağlayabilen Türkiye’de tek bir şirket olduğu belirtildi. Şartname ile tüm katılımcıların elenerek tek bir firmanın girebileceği maddelerin şartnameye konulduğu, bunun da rekabeti ve kamu yararını engelleyeceği belirtilen dilekçede, şöyle denildi:
“İhaleye katılabilecek tek firma olan… Yönetim Merkezi Gayrimenkul Turizm San Tic A.Ş.’nin şartnamede yer alan sermaye yeterliliği maddesine takılmamak için ihale ilanından önce sermaye artırımına gitmiş olması İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerince önceden bilgilendirildikleri ihtimalini ortaya çıkarmıştır. İhaleden önce belediyenin ilgili firmayı bu konuda bilgilendirip bilgilendirmediği hususunda da bir tahkikat yürütülmesi için yardımlarınızı rica ederiz.”
https://www.birgun.net/haberdetay/400atmihalesindeadresbelliiddiasi208745.html
Millet bahçelerine 1 ayda 1.5 milyar lira26 izlenme
İktidar açıklamak zorunda kaldı: Çeçen yalnız değilmiş 2 yandaş daha varmış28 izlenme
Yılmaz Özdil'in Erdoğan yorumu, salonu kahkaha krizine soktu !8834 izlenme
Zehirlenme skandallarının ardı arkası kesilmiyor: Sucuklu tost anne ile oğlunu hastanelik etti12 izlenme
Dekan olunca, kardeşini, oğlunu ve eşini işe aldı!231 izlenme
MHP’de Thodex depremi sürüyor: Bir istifa daha geldi!40 izlenme
AKP'li Vekil 'Allah'ın Erdoğan'ın yanında olduğunu' iddia ediyor !141 izlenme
İlber Ortaylı Suriyelilerle ilgili en büyük tehlikeyi açıkladı41 izlenme
Volkan Konak’ın ölümünde sır 7 dakika… Yaşama ihtimali var mıydı?
Haluk Levent'ten sevenlerini üzen AHBAP açıklaması
Yüzde 53 oyu beğenmeyen AKP’li belediye başkanından çiftçiye saygısızlık! “Orucu bizimle tutup, iftarı başkasıyla açıyorsunuz. Yüzde 53 oy verdiniz, çok ayıp ettiniz”
Trabzon’da ekmeğe zam üstüne zam