Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı davası için Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Eyüp Öğüt, yakınlarını kaybeden aileler ile taraf avukatları ve milletvekilleri katıldı. Mahkeme başkanı, celse arasında avukatların savunma dilekçelerini sunduğunu hatırlattı.
Duruşma savcısı da 3 sanığın cezalandırılmasına yönelik mütalaasını tekrar ettiğini kaydetti. Depremde yakınlarını kaybeden müştekiler, ilçenin 4’üncü deprem bölgesi olduğunu, depremde 40 bine yakın konuttan sadece Furkan Apartmanı’nın yıkıldığını, ihmaller zincirinin binanın yıkılmasına sebep olduğunu belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiler. Müştekilerin konuşmaları sırasında salonda aile yakınlarının zaman zaman gözyaşı döktüğü görüldü.
“YARIM KALAN HAYALLERİMİZ VARDI”
Enkazdan 28 saat sonra ailesiyle kurtarılan 12 yaşındaki Abdulkadir Özkılıç da suçluların en ağır şekilde ceza almalarını istediğini ifade ederek, “Yarım kalan hayallerimiz vardı ya onları geri versinler ya da adaleti sağlayın” dedi. Müşteki avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Duruşma savcısı, kamu görevlileri hakkında soruşturma izninin verildiğini, onların da karara itiraz ettiğini ancak sürecin devam ettiğini, kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılmadığı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını hatırlattı. Tutuksuz sanık Eyüp Öğüt, suçsuz olduğunu öne sürerek, “Kolon kesmedim, tadilat yapmadım, 1+1 dairem yok” ifadelerini kullandı.
Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek beraat talep etti. Son sözü sorulan sanık, “Beraat etmektense aklanmak istiyorum. Ben yemin ederim bir şey yapmadım" dedi. Mahkeme, müzakere için verilen aranın ardından kararı açıkladı.
CEZASI AÇIKLANDI
Mahkeme heyeti, mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 20 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirim uygulayarak 16 yıl 8 ay hapse hükmeden heyet, sanığın mesleğini 3 yıl yapmasının yasaklanmasına karar verdi.
DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT
Sanıklar Faik ve kardeşi Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay hakkında delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı veren mahkeme, Ersan Şen'in avukatlığını yaptığı firari sanıklar Hasan Hüseyin Sever ile Abdullah Devrim Sever’in dosyasının ayrılmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca kesilen kolonla ilgili sorumluların bulunmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
AİLELER İSYAN ETTİ
Acılı aileler mahkeme çıkışında karara "Kahrolsun katiller" sözleriyle isyan ettiler. O anlarda kolluk güçlerinin ailelere geçiş izni vermediği görüldü.
Odatv.com
MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçi mektubu içinizi parçalayacak... 'Çok yoksul bir işçiyim'
CİMER'den yanıt geldi: İşte AKP'nin 18 yılda sattığı kurum ve kuruluşların tam listesi!
Bakan Koca açıkladı: 111.157 yeni vaka tespit edildi, 83.536 kişi sağlığına kavuşurken, 248 kişi hayatını kaybetti!
YSK’ya Erdoğan dilekçesi: Üçüncü kez aday olamaz, geçersiz sayın
Eğitim ve Sağlığa ayrılan bütçe azaltılıp, vekillerin yemek bütçesi artırılınca, Guetamala halkı Kongre binasını ateşe verdi!
Gürsel Tekin yalanlamıştı, belgesi ortaya çıktı
Elektriğe gizli zam: "200 TL'lik fatura 500 TL civarına çıkacak"
Dünyanın en büyük kamu ihalesi Euro garantili verildi!
Erdoğan'ın afişlerini yırtan bir kişi gözaltına alındı!
Süleyman Soylu'dan sel felaketi hakkında açıklama! "Sigorta şirketlerine teşekkür ediyoruz"