Artan çimento fiyatlarını protesto etmek için 9 Eylül'den itibaren 15 gün iş durdurama eylemi başlatan müteahhitler, çimento fiyatlarının düşmemesi halinde işçi çıkarmayı planlıyor. SÖZCÜ'ye konuşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, eylemlerden sonuç alamamaları halinde inşaatlarda çalışan 1.2 milyon işçiden en az 600 bininin işine son vermek zorunda kalabileceklerini söyledi.
Hükümet, müteahhitlerin iş bırakma eylemini açıklamalarının ardından çimento ve klinkeri ihracı kayda bağlı mallar listesine almıştı. Bu yolla çimento ihracatının yavaşlayacağı, yurtdışına gönderilemeyen çimentonun içeriye satılacağı, böylece fiyatların düşeceği tahminleri yapılıyordu. Kararı SÖZCÜ'ye değerlendiren Tellioğlu, gümrük adımının sonuç vermesi halinde eyleme son verebileceklerini açıklamıştı.
Ancak Tellioğlu, Ticaret Bakanlığı'nın çimento ihracatına yönelik aldığı önlemin fiyatlarda herhangi bir düşüş sağlamadığını, fahiş fiyat uygulamalarının aynen devam ettiğini söyledi. İş durdurma eylemine devam ettiklerini belirten Tellioğlu, 15 günlük eylem sürecinin sonunda hedeflerine ulaşamamaları halinde nasıl bir yol izleyecekleri sorumuza şu yanıtı verdi:
YARISINI İŞTEN ÇIKARIRIZ
“Yüzde 200 zamlanmış çimento fiyatlarıyla inşaatları yapabilmemize imkan yok. 15 günün bitiminde belki bu süreyi bir 15 gün daha uzatıp iş durdurma eylemini 1 aya çıkarabiliriz. Sonuç alamazsak ne yapabiliriz diye düşündük. Birçok arkadaşımız işçi çıkarma yolunu gösterdi. Eğer eylem süresi biter ve fiyatlar hâlâ düşmemiş olursa, eylemlere destek veren müteahhitlerimizin inşaatlarında çalışan 1.2 milyon işçiden en az yarısını, yani 600 bin civarında işçiyi işten çıkarmak zorunda kalabiliriz.”

Tahir Tellioğlu
Bu programlara dikkat! Telefonunuza Bylock yüklenebilir928 izlenme
Narin cinayetinde iddianame hazırlandı: İstenen cezalar belli oldu23 izlenme
Milyonlarca kişinin verileri sızdırıldı! BTK bir gün sonra harekete geçti8 izlenme
Sığınmacı sorununa değinenleri eleştiren yandaş sözde gazeteciler, Arap dünyasına yalakalık yaptı: "Biz tek milletiz"33 izlenme
CHP harekete geçti: Kayyum kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu7 izlenme
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün dünürü AKP’den Milletvekili adayı oldu!348 izlenme
Hep aynı nakarat: Vali sel için ‘yüzyılın felaketi ama üstesinden geldik’ dedi29 izlenme
Rusya-Ukrayna gerilimi: Ortalık kan gölüne dönecek uyarısı geldi… Yüzlerce tank Harkov’a ilerliyor39 izlenme
'Palalı Sabri' silahlı saldırıda öldürüldü
"Erdoğan'la aramız iyi" diyerek borçlarını ödemiyorlar!
Suriyeli mülteci, bir çiftin gizlice çektiği görüntülerini ve Türk Lirası'nı yaktığı videoyu yayınladı!
'Türkiye'de ekonomi çok güzel, çok yaşa Erdoğan" diyen gurbetçilerin yüzüne gerçekleri tokat gibi çarptı