Karayolları Genel Müdürlüğü, 30 Haziran Salı günü Kuzey Marmara Otoyolu’nun NakkaştepeBaşakşehir kesimi (bağlantı yolları dahil) için ihale gerçekleştirdi.
Yap işlet devret yöntemiyle yapılacak yolun ihalesini iktidara yakın bir şirket olan Rönesans Grubu kazandı. Rönesans Grubu’nun verdiği teklifin 8 milyar TL civarında olduğu belirtilirken, ihalede ikinci sırada Cengiz Grubu yer aldı.
Yap işlet devret modeliyle yapılan otoyolun yapımı tamamlandığında üstlenici firma olan Rönesans Grubu otoyolun işletecek. Yolu kullanmak isteyen sürücüler, ilan edilecek olan “geçiş ücretini” ödeyecek.
KAMU İHALELERİNİN SAYILI KAZANANLARINDAN RÖNESANS HOLDİNG
İktidara yakınlığıyla bilinen Rönesans Holding, kamu ihalelerinde kendini göstermeyi başaran sayılı şirketlerden biri.
Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St Petersburg’da kurulan şirket, dev inşaat ihalelerinin vazgeçilmez şirketlerinden.
Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşaatını üstlenen şirket bununla birlikte geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin de müteahhitliğini yaptı.
Rönesans Holding ayrıca doğal afetleri de fırsata dönüştüren inşaat şirketlerinden. Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan, 41 kişinin yaşamını yitirmesine ve 607 kişinin de yaralanmasına neden olan depremin hemen ardından yapılan konut ihalesinde de 258 milyon TL’lik payını kapmış durumda.
Rönesans Holding sadece depremden değil, pandemiden de karlı çıkan bir şirket. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgınla mücadele kapsamında yapımına başlandığını duyurduğu ve 45 günde tamamlanacak dediği Sancaktepe’deki ve Atatürk Havalimanı içerisindeki pistin üzerine yapılan iki pandemi hastanesinin yapım işi de Rönesans Holding’e verildi.
Rönesans Holding’in yapımını üstlendiği diğer kamu işlerinin bazıları şöyle:
Adana Şehir Hastanesi
Elazığ Şehir Hastanesi
Bursa Şehir Hastanesi
Yozgat Şehir Hastanesi
Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri
Okluk Yazlık Sarayı
MİT Yerleşkesi
Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu
https://www.birgun.net/haber/8milyarliralikotoyolihalesininadresiyinesasirtmadi310140
Menzilciler sandık görevlisini dövüp köylerinden kovdu iddiası. Başkasının yerine oy kullandıkları ileri sürüldü29 izlenme
Türker Ertürk’ten bomba iddia: "Türkiye’ye getirilen Filistinlilere ücretsiz 2+1 ev verilecek! 3 şehir belirlendi"35 izlenme
(CHP), 50 yıl sonra ilk kez Antalya seçimlerine Deniz Baykal'sız katılacak24 izlenme
Uzmanı açıkladı: EYT'liye en düşük emekli maaşı oyunu!38 izlenme
Geçiş garantili köprü ve yollara bayram yine gelmeyecek33 izlenme
Milletin parası böyle heba oluyor! 150 yataklı hastane çürümeye terk edildi!119 izlenme
Rizeli işadamlarına kıyak! Ziraat çiftçiyi unuttu enerji şirketi satın aldı!91 izlenme
"Gidin derdinizi Erdoğan'a anlatın!"223 izlenme
AKP'ye yakın iş insanının 40 yıllık inşaat şirketi iflas etti: 47 kişi evini alamadı aynı daireyi başkalarına sattı
İşte İmamoğlu'nun duruşmada hakime gösterdiği o belge!
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın neden teslim olduğu belli oldu
Soma faciası davasında Can Gürkan'a tahliye!