Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye için ayrılan 70 milyon avroluk destek fonunu iptal etmeye hazırlanıyor. Kararın gerekçesi, Türkiye’nin hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi konularda yeterince ilerleme sağlayamaması.
Avrupa Parlamentosu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine destek için yapılması planlanan 70 milyon avroluk yardımı insan hakları konusunda ilerleme kaydedilememesi nedeniyle iptal ediyor.
Deutsche Welle’nin haberine göre Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’ye verilmesinden vazgeçilen 70 milyon avronun göç programlarına harcanacağı belirtildi.
70 milyon avroluk yardım paketi, Kasım ayında, hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü konularında ölçülebilir ve yeterli bir ilerleme sağladığı takdirde teslim edilmek üzere Türkiye için ayrılmıştı. Ancak komite, AB tarafından 18 Nisan 2018’de yayınlanan ve Türkiye’nin AB’den önemli ölçüde uzaklaştığı sonucuna varan yıllık rapor sonrasında iptal kararı aldı.
Rumen parlamenter Siegfried Muresan tarafından sunulan karar taslağı, Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi’nde bire karşı 27 oyla kabul edildi. Dört üye ise çekimser kaldı.
Komitede onaylanan taslağın Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. Ancak 3 Ekim’de yapılması planlanan bu oylamanın daha çok formalite niteliğinde olduğu belirtiliyor.
http://haber.sol.org.tr/dunya/abturkiyeye70milyonavrolukyardimiiptalediyor248279
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu açıkladı: Asgari ücret zammı için yeni tahmin32 izlenme
İBB Genel Sekreter Yardımcılığına Meltem Yeşim Şişli atandı263 izlenme
TRT ‘tarafsız’ olduğu için ‘TRT payı’ ödüyormuşuz!91 izlenme
Dünya sefalet listesinde Türkiye Afrika ülkelerinin gerisine düştü!149 izlenme
Sinan Ateş'in annesi: "Benim oğlumun öldürülme sebebini açıklayacaklar. Katilleri verecekler bana. Bunlar katillerin maşası"31 izlenme
Müslümanların üzerine bombalar yağarken İsmailağa Cemaati'nden "İsrail ile ticaret caiz" açıklaması geldi27 izlenme
Bir avuç zengin bir halk yoksul10 izlenme
Meral Akşener'den Bahçeli'nin 'evine dön' çağrısına yanıt!91 izlenme
Rabia Naz'ın babasından AKP'li Canikli hakkında suç duyurusu
AKP'lilerden, FETÖ ile beraber darbe yapmakla suçladıkları BAE çarkı! ‘Hadi gel bunu açıkla Erdoğan!’
Gri liste kararının şifreleri: ‘Türkiye'ye sermaye girişlerini daha da azaltabilir’
Dün her şey güzeldi! AKP’de şaşırtan istifa!