ABB’DEN AÇIKLAMA GELDİ
ABB'den konuyla ilgili bugün yapılan açıklama şöyle:
*Gökçek, 2017 yılında ABB Başkanı görevini sürdürürken belediye lojmanı olarak kullandığı konutların satış ihalesini hazırladı.
*Kanunda açıkça Belediye Başkanı ve yakınlarının görevden ayrıldıktan sonra üç yıl içerisinde ihaleye giremeyeceği belirtilmesine rağmen ihaleyi Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen iş ortaklığı kazandı.
*Gökçek, görevinden ayrıldıktan sonra iki ay içerisinde boşaltması gereken dubleks konutta oturmaya devam etti. Satış, Gökçek'in konutlarda oturduğu esnada gerçekleştirildi.
“ABB ADINA TESCİLİNE KARAR VERİLDİ”
*Mansur Yavaş yönetimindeki ABB Hukuk Müşavirliği, kamu malı olan konutların satışının usulsüz olduğu iddiasıyla dava açtı.
*Davada, konutların ihale edilmesindeki usulsüzlüklerin yanı sıra kıymet takdir komisyonu raporunda Gökçek'in projeye aykırı olarak yaptırdığı ve ihale bedelini etkileyecek olan havuzun da değerlendirilmediği vurgulandı.
*Yerel mahkemenin aldığı karara ABB yönetiminin yaptığı itiraz kabul edildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek'in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi.
*Kararda ’emredici kanun hükümlerine aykırı şekilde yapılan ihale sonucunda oluşan sicilin hukuken geçerli bir sebebinin bulunmadığı ve dava konusu taşınmazların davalılar adına tescilinin yolsuz tescil niteliğinde bulunduğu anlaşılmakla (…) davanın kabulü ile Fatih Atalay, Salih Çelen ve Nevin Gökçek adına olan tapu kayıtlarının iptali ile bu taşınmazların davacı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verilmiştir.
“ABB YENİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK”
Böylece 2018 yılında 7 milyon 900 bin liraya satılan dört adet dubleks konut tekrar ABB’nin oldu. Gökçek, hukuksuz bir biçimde ikamet ettiği Dikmen'deki evden tahliye edilecek.
ABB’nin daha önce aynı konuda yapmış olduğu suç duyurusuna Savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmişti. ABB, mahkeme kararından sonra dosyanın yeniden açılması için Savcılığa başvuracak. (ANKA)
Sözcü
Osmangazi Köprüsü'nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi97 izlenme
‘Erdoğan kara kutusundan vazgeçemiyor’…’Diğer bakanların bilmediği sırlara sahip’321 izlenme
Melih Gökçek'in ''dev projesi'' açılır açılmaz battı!201 izlenme
Erk Acarer Sedat Peker'in ‘SBK ve seçim’ hamlesini açıkladı 'Bu saatten sonra bir itirafçı olarak bakmak gerekiyor'43 izlenme
CHP’li belediyelerde asgari ücret ne kadar olacak?126 izlenme
AKP'ye kalesinde büyük şok ! Konya'da AKP'nin adayını yuhalayıp konuşturmadılar !246 izlenme
Ülkü Ocakları yöneticileri Sinan Ateş davasının gerekçeli kararında32 izlenme
Yeni tahminler, 2050 Yılında Şeker Hastalığının Artacağı Yönünde29 izlenme
Bayraktar AKINCI, ASELFLIR-500 ile ilk testinde hedefi başarıyla vurdu
Erdoğan'a büyük şok! ‘Yastık altı’ çağrısını 23 bin kişi dinledi!
TTB'den açıklama: Kendini güçlü görenlerin değil, haklının yanında olmaya devam edeceğiz
İBB’nin borçlanmasına karşı çıkan AKP'liler Başakşehir’e 127 milyon TL borçlanma yetkisi verdi!