Satterfield, Türkiye’deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcunun bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktığını söyledi ve şirketlerin böyle devam etmek istemeyebileceğini, bunun da Türkiye’nin çıkarına olmayacağını söyledi.
Bir yıl önce ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesinde bu sorunun çözüleceğine dair söz verildiğini aktaran Satterfield, Türkiye’nin ilaç şirketlerini bazı alacaklarından vazgeçmeye ikna etmeye çalıştığını söyledi.
ABD ve Türkiye arasında yıllık ticaret hacmi 21 milyar dolar. İki ülkedeki liderler birkaç yıldır ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefinden bahsetse de mevcut tablo bu durumun çok gerisinde.
Bir ticaret konferansında internet üzerinden konuşan Satterfield, Türkiye’nin ABD’li sosyal medya şirketlerinden Türk kullanıcıların verilerini Türkiye’de tutmasını talep etmesini de eleştirdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/abdelcisindenbuyukiddiah47747.html
AKP’li belediye borçları için okul alanlarını sattı!42 izlenme
Beştepe’deki 108 metrekarelik yeni ‘yerli ve milli’ halının maliyeti belli oldu!153 izlenme
3 CHP milletvekilinin hazırladığı rapor Adalet Bakanlığı'na gönderildi.38 izlenme
Motokuryeyi böyle ezip öldüren katil nasıl serbest bırakılır? Cumhurbaşkanı oğlu olmak hukuk üstü mü? Hani Türkiye hukuk devletiydi?28 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret önerisi "2021 yılının başındaki 384 doların karşılığı olan asgari ücretin Türk lirasını versinler"67 izlenme
“Kıbrıs Türklere aittir” sözü Yunanları çıldırttı!50 izlenme
Egemen Bağış, AKP'nin FETÖ ile iç içe olduğunu itiraf ediyor !1514 izlenme
Ülkücülerde 'kurucu önder' krizi büyüyor! Eski Ülkü Ocakları başkanı: "Bunlarınki mobil milliyetçilik"15 izlenme