Sekiz yılı aşkın bir süredir çatışmaların, krizin ve insani dramın devam ettiği Suriye’deki Amerikan askerlerinin tasfiyesi ile ilgili ABD Savunma Bakanı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’den çekilen ABD askerlerinin Irak’ta konuşlandırılacağını duyurdu.

Amerikan basınına konuşan Esper, Iraklı mevkidaşı ile konuştuğunu ve haftalar içerisinde bölgedeki ABD askerlerinin Irak’a kaydırılacağını söyledi. Fakat Esper’in açıklamasında dikkat çeken bir detay vardı. ABD’nin çok okunan saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Esper’in bölgedeki müttefikleriyle görüşmeler yaparak “IŞİD’e karşı operasyonlarda sonraki adım ne olacaktır” sorusuna yanıt bulmak istediğini vurgularken, Pentagon’un bir numaralı isminin, “ABD, Kürt güçleriyle birlikte çalışmaya devam etmeyi umuyor” ifadesini kullandığını aktardı.
Esper’in burada sözünü ettiği “Kürt güçleri”, AnkaraWashington hattında büyük bir kriz yaratan terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri. Amerikan askerlerinin Irak’ı savunmak ve IŞİD’e karşı savaşmak için bölgeye gönderildiğini vurgulayan Esper’in terör örgütleriyle hangi bölgelerde ve ne şekilde birlikte çalışmak istediğine dair detay verilmedi.
Karantinayı ihlâl eden şahıs 9 yaşındaki çocuğun yüzüne tükürdü!54 izlenme
Meclis’te ‘lüks’ krizi33 izlenme
Bloomberg en kötü merkez bankacılara örnek gösterdi: "Durumu içler acısı"52 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Hadi Özışık'ın biletini kestiler!127 izlenme
Yurt dışına çıkmak adeta yasak34 izlenme
Akademisyenden canlı yayında çarpıcı iddia 'Amerikalılar 10 yıl önceden Kanal İstanbul'u biliyordu !'110 izlenme
Theodoros Pangalos, Hayatını Kaybetti31 izlenme
Doğalgaz çıkacaktı devasa borç çıktı!37 izlenme