Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a ABD'de cezai kovuşturma açılabilmesine olanak sağlayan alt mahkeme kararını iptal etti. Kararın ardından Halkbank hisseleri yükseldi.
ABD Yüksek Mahkemesi, Türkiye’nin devlete ait kredi kuruluşu Halkbank’ın, İran’ın Amerikan ekonomik yaptırımlarından kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla ABD’de cezai suçlamalardan kaçınmak için yaptığı teklifi destekledi.
Yargıçlar, kovuşturmanın devam etmesine izin veren bir alt mahkeme kararını iptal etti. Manhattan merkezli 2. ABD Temyiz Mahkemesi’ne Halkbank’ın davayı reddetme teklifini yeniden gözden geçirme emri verdi.
NELER YAŞANMIŞTI?
Halkbank, ABD yaptırımlarından kaçınmak için İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki para servis sağlayıcıları ve paravan şirketleri kullandığı iddiasıyla 2019 yılında New York’ta suçlanmış ve banka dolandırıcılığı, kara para aklama ve komplo suçlamalarını kabul etmemişti.
Sözcü
Özgür Özel'den Erdoğan’a köprü ve otoyol tepkisi8 izlenme
Aylar önce şikâyetçi sıfatıyla ifade vermişti: Fatih Terim Fonu iddianamesinde Fatih Terim'in adına yer verilmediği ortaya çıktı27 izlenme
Ayhan Bora Kaplan duruşmada üst üste hatalı şifre girerek telefonunu kilitledi39 izlenme
Bilim insanları, binlerce ton portakal kabuğunu bir araziye boşalttılar, 16 yıl sonra olanlara inanamayacaksınız !1320 izlenme
11 ton çilek o ülkeden geri döndü!166 izlenme
Salgın sonrası Stephen Hawking’in kehanet gibi uyarıları yeniden gündemde!171 izlenme
İhaleler AKP'nin 5'lisine gitti!42 izlenme
Deniz Bilimci Prof. Beşiktepe tartışılan projeyi değerlendirdi: Kanal İstanbul Karadeniz ve Marmara’yı bitirecek!116 izlenme
Astana'da beklenen olmadı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "arabuluculuk" konusunu gündeme bile getirmedi.
Ülkede borçsuz hane bırakmadılar
Trabzon-Rize çöp tesisinde çalışan 170 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı
AKP içinde konuşulanlar ve masadaki anket ortaya çıktı: 'İstanbul'da seçim bıçak sırtı hale geldi'