Anasayfa1
19 Şubat 2023 ( 23 izlenme )
Reklamlar

AFAD: Deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 40 bin 689'a yükseldi


AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 40 bin 689'a yükseldiğini açıkladı. Sezer ayrıca, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.



Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ  ve Şanlıurfa'da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 40 bin 689'a yükseldi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek şunları kaydetti: 

"Her gün canlı bir kardeşimize ulaşma ümidiyle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bir taraftan da hayatını kaybeden vatandaşlarımızla karşı karşıya kalıyoruz. Onun üzüntüsünü tüm yüreğimizde hissediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bugün 40 bin 689 vatandaşımızı maalesef hayatını kaybetmiş olarak tespit etmiş durumdayız. 21 bin 259 kişinin tedavisi sürüyor."

İKİ İL DIŞINDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Sezer ayrıca, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Gerçek Gündem

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TÜSİAD Başkanlarına kamu davası: İstenen ceza belli oldu 11 yaşındaki çocuğu istismar eden şeyhin iğrenç telefon görüşmeleri ortaya çıktı! Hangi kanallar Atatürk’ü yok saydı? Emekliye tavsiye vereceğinize insanca maaş verin! SGK: "Günde 5 porsiyon sebze, 2 porsiyon et tüketin" -Emekli: "Et 500 lira, meyveler 50-100 lira nasıl tüketelim"