İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı ve istinafa taşınan ‘ahmak davası’nda cezanın kesinleştiğine dair iddialar üzerine avukatı Kemal Polat, açıklama yaptı.
İddialara tepki gösteren Polat, “’Ahmak davasında verilen ceza kesinleşti, onandı…’ gibi operasyonel asparagas haberleri çıkaran ve yayanlar; niyetiniz hukuksuzluğa zihinleri alıştırmak yahut bu hukuksuzluğu gerçekleştirmeye birilerini teşvik etmek ise bunun tutmayacağından emin olun. Bu hukuksuz karar halkın vicdanından zaten döndü, umarım ve dilerim ki yargı da bu hukuksuzluğa daha fazla izin vermeyecektir” dedi.
Polat, konuyla ilgili bir yargı belgesini de paylaştı. Başvuru üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 24. Ceza Dairesi tarafından yazıldığı anlaşılan belgede, “Dairemizin 2023/503 esas sayılı dava dosyası halen inceleme yapılmak üzere atama beklemekte olup, henüz bir karar verilmemiştir” ifadesi yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı öncesi soru üzerine gazetecilere açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “İstinaf mahkemesinin sizinle ilgili kararı onadığı ve siyasi yasak getirileceğine dair bazı haberler ortaya saçıldı. Bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya “Yargı tarihinde bu kadar zemini olmayan, utanç verici başka dava var mıdır bilmiyorum. Çokça adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ama bu dava bile değil. Umarım burada yargı adaletli bir karar verir. Hem bize hem milletimize güzel bir mesaj çıkar. Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmeyiz” yanıtını vermişti.
Kaynak: ANKA
Tele1
Merkez Bankası'nın rezervleri uçtu, tarihi seviyeye geriledi!49 izlenme
Saraçhane tutuklamalarında karar çıktı: 28 kişiye tahliye!18 izlenme
FETÖ kumpaslarına direnen efsane avukat Celal Ülgen hastaneye kaldırıldı28 izlenme
Kaliningrad: Rusya Lİtvanyayı ürün geçişine izin vermediği için uyardı!31 izlenme
Erdoğan'ın korumalarına ABD'de ceza!193 izlenme
Kadınlar Milli Piyango almanın 'haram' olduğunu söyleyen dinci muhabire böyle isyan etti !1570 izlenme
Trabzonlu vatandaş verdi veriştirdi "Almanya'dakiler 'Erdoğan'ı satmayız' diyor, tabii satmazsın. 10 bin Euroyu getiriyorsun buraya. Yiyorsun içiyorsun"36 izlenme
İstanbul’da binlerce kişi bu haberi bekliyordu! AKP-MHP grubu engel oldu!132 izlenme
Temeli atılırken Atatürk dediler ama bakalım sonucu ne olacak?
Mavi Marmara’ya yönelik saldırıda yer almıştı: O komutan öldürüldü!
Ekonomi can çekişiyor! Sadece bir ilde kapanan şirket ve dükkân sayısı 10 binin üzerinde!
Sarıyer'de bir okulda kadın öğretmene yumruk atan veliye 4 bin 40 lira para cezası verildi!