Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında, 1 Kasım’da "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, Beşiktaş ve Esenyurt belediyelerine yönelik düzenlenen şafak operasyonları sonrasında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla ikinci bir tutuklama kararı verilmişti.
Ahmet Özer'in avukatları Prof. Dr. Hasan Sınar ve Hüseyin Ersöz, dün verilen ikinci tutuklama kararına itiraz ederek tahliye talep etti. Avukatlardan Hüseyin Ersöz, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan basın açıklamasına da değinerek, bilirkişi raporları arasındaki çelişkiler ve İçişleri Bakanlığı'nın denetiminde Özer’e herhangi bir sorumluluk yüklenmemiş olmasına rağmen verilen haksız tutuklama kararına itiraz ettiklerini ifade etti.
İtiraz dilekçesinde ayrıca, Ahmet Özer’in 65 yaşında olduğuna dikkat çekilerek, tutuklama yerine adli kontrol tedbirlerinin uygulanabileceği vurgulandı.
Sözcü
MASAK başkanı 'atanarak' görevden alındı!44 izlenme
8 defa açılışı ertelenmişti: Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı için 'gizli saklı' ihale!38 izlenme
Milyonlarca asgari ücretli çalışanlar yarınki toplantıyı bekliyor!24 izlenme
Elektriğe zam geliyor15 izlenme
Son 20 ayın zirvesinde! Bitcoin, ABD'den gelen haberlerle geri döndü27 izlenme
Yatırımcının terk ettiği Türkiye için Financial Times’ten 14 Mayıs analizi30 izlenme
Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor26 izlenme
Yabancı uyrukluların çıkardıkları sesten rahatsız olan Türk vatandaşı, sabahın erken saatlerinde arabasında İzmir Marşı açarak tepki gösterdi43 izlenme
'Erdoğan'ın Washington'la ilişkileri toparlama çabası karşılıksız kaldı!'
Cumhurbaşkanlığına 3 yeni makam aracı!
Teğmenlerin Anıtkabir karesinin öyküsü: Perde arkasını fotoğrafı paylaşan gazeteci anlattı
Erdoğan'a oy veren AKP Kadın Kolları üyesi kadının büyük itirafı: ‘Erdoğan bizi kandırdı. AKP kadın kolları olarak çalıştığıma pişmanım’