İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde ''anayasal düzeni bozmaya teşebbüs'' suçundan tutuklu bulunan ayrıca ''siyasal veya askeri casusluk" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Osman Kavala'nın işlemleri tamamlandı.
Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, atılı suçtan şüpheli Osman Kavala'nın tutuklanmasına karar verdi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hükümete Kavala ile ilgili ek savunma için verdiği sürenin bugün sona ereceği ve hükümetten ise AİHM’a verilmiş herhangi bir ek savunma olmadığı belirtildi. Hukukçular, Kavala’nın AiHM’nin önceki suçlama ve tutuklamadan dolayı derhal tahliye edilmesi gerektiği kararı da bu gece yarısı itibariyle kesinleşeceği, Kavala’nın serbest bırakılması engellenmek için yeni bir tutuklanma kararı alındığı kaydedildi.
Kavala’nın tutuklama kararın ardından birçok siyasetçiden tepki geldi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “Osman Kavala Gezi direnişini örgütlememiş. Kavala, 15 Temmuz darbe girişiminin de parçası değilmiş. Neymiş? Casusmuş! Osman Kavala yarın tahliye olacakken, bu gece de ‘casusluktan’ tutukladılar. Utanma duygusunu kaybedenler, her türlü kötülüğü yapmaya devam ediyor” dedi.
Avukatlar Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu, 25 Şubat’ta Osman Kavala’nın tutukluluğuna itiraz etmişti. Osman Kavala’nın avukatları birinci yargı paketi ile kanunlaşan soruşturma aşaması için azami tutukluluk süresi olan iki yıllık sürenin 25 Şubat 2020 yılı itibarıyla dolduğuna dikkat çekmişti. Avukatların bu itirazı sonrasında, Kavala hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı bekleniyordu.
5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayı sonrası AKP'nin kalesi Kayseri’de halk “Erdoğan istifa” sloganları attı!68 izlenme
Koronavirüsle mücadelede görevli öğrenciler isyan etti: Ölmemiz mi gerekiyor?83 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.575 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.359.728’e, can kaybı da 49.071’e yükseldi!39 izlenme
AKP iktidarından rekor arazi satışı21 izlenme
Katar ile yapılan anlaşmada dolar kurunda soru işaretleri yaratacak rakam! 'Bir başka soru daha soralım...'36 izlenme
İşte Murat Kapki'nin Mücahit Birinci hakkında yaptığı suç duyurusu14 izlenme
CHP, Gürsel Tekin'i insan zinciriyle karşılayacak7 izlenme
Hamas liderinin dediğini yapmasına 3 gün kalmıştı, bu sabah öldürüldü29 izlenme