Sağlık ile ilgili tüm olağanüstü durumlarda, şiddet de dahil olmak üzere daima ön saflarda yer alan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, özellikle son 10 yılda hem sorunlarının hem de iş yüklerinin giderek arttığını vurgulayan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, şunları söyledi:
– Artan enflasyon, mantıksız tavan ve teşvik ücretleri, can güvenliği sorunu, memur maaş zammının yüzde 17.5'ta kalması, yapılacak ek ödemelerin kök maaşa yansıtılmayacak olması gibi açık olan ve disiplin yönünden memur gibi değerlendirilirken iş güvencesinin yok edilebileceği gibi net olmayan alt metin detayları ile çözüm beklenen sorunlar çözümsüzlüğe ulaştı. Vatandaşına kamuda hizmet veren hekimler, ebeler, hemşireler bir nevi ceza ile karşı karşıya bırakılarak aile sağlığı merkezleri tercih edilme anlamında cazibesini yitirdi.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir
ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ KARŞILIK BULMADI
– 14 Temmuz'da Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa kanun değişikliği maddeleri ortaya koydu ki, sağlık hizmeti sürdürülebilir olmaktan çıkarılıyor. Bu duruma gelmemesi adına yapıcı çözüm önerilerimizi kamuoyunda ve ilgili mercilerde dile getirmemiz, maalesef karşılık bulmadı.
EN ÇOK DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ ETKİLENECEK
– Bu nedenle 21 paydaş sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Sosyal Hizmet, Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) ile çözümsüzlüğün önüne geçmek ve büyük emeklerle inşa edilen aile hekimliği sistemini korumak adına 12 Ağustos tarihlerinde sağlık hizmetlerine ara veriyor, çözüm sağlanması adına mücadelemizi çağrıdan öteye geçiriyoruz.
– İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerimizde dahi boş kalan aile sağlığı merkezleri var. Sistemin sonu getiriliyor ve bu durum da en çok dar gelirli vatandaşlarımızı olumsuz etkileyecek. Bu sebeple daha etkin bir çağrı için, sesimizi duyurmak adına ve emeklerin karşılık bulduğu, sistemin yaşadığı bir yapı için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.
Sözcü
Rektörün oğlu istifa etti!90 izlenme
Anadolu’yu talan edecekler16 izlenme
Hakkari'ye kayyum atandı20 izlenme
Ünlü okul ekonomik gerekçelerle kapandı!98 izlenme
Akaryakıta büyük zam! Motorin, benzin ve LPG uçuşa geçti!35 izlenme
55 milyon ağacı yok ettiler: ÇMO 2019 İstanbul Çevre Durum Raporu tahribatı ortaya çıkardı55 izlenme
Türk bayrağını yakan Suriyeliler şimdi de Karkamış Gümrük Kapısı'na saldırdı!48 izlenme
Dışarıdan eve gelindiğinde ne yapmalı?169 izlenme
Premier Lig: Cinsel saldırıyla suçlanan futbolcular ve teknik direktör görevine devam ediyor
İmamoğlu'nun avukatı: "Hukuksuzluğu aşacağız, umutsuzluğa yer yok"
Özgür Özel çağrı yapmıştı: Ülke genelinde yurttaşlar ışık açıp kapattı
İşte Berat Albayrak'ın istifa kararı vermesinin sebebi!