Genel Sağlıkİş Sendikası Başkanı Derya Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’ün üzerinde hemşirenin mobbing nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.
Uğur, “İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor” dedi.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre, sendika başkanı Derya Uğur, “Genel Sağlıkİş Sendikası’nın büyümesinden korkanların baskıları, üyelerimiz ve üye olmak isteyen sağlık emekçilerimiz üzerinde artarak devam etmekte. Liyakatsiz idareciler, yetkili ama etkisiz sendikaların sözünden çıkamamakta, adeta o sendikaların sözcü ve savunuculuğunu yapmakta. Liyakatsiz yöneticiler oturdukları koltukları koruyabilme çabasıyla üyelerimiz üzerinde güç gösterisi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
30 yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ebe olarak görev yapan ve son bir yıldır da Antalya Şehir Hastanesi’nde çalışan sendika temsilcisi üyelerine “görev yeri değişikliği” baskısı yapıldığını kaydeden Uğur, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’ün üzerinde hemşire geçtiğimiz günlerde istifa etmiştir. İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor” diye belirtti. Uğur, şunları söyledi:
“Çalışma koşullarından memnun olan ve ‘yandaş’ sendikalara üye idarecilerle çalışan sağlık emekçileri, baskılardan ve tehditlerden dolayı Genel Sağlıkİş Sendikası’na üye olmaya çekiniyor. Bu nedenle dolaylı da olsa anayasa ihlali yapılmakta. Çalışanlar, önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptirler. Haksız rekabetle insanları çalışma ortamlarında huzursuz eden bu idareciler hakkında gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Uğur, söz konusu sağlık kuruluşlarında iktidara yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu vurguladı. Uğur, “Kendi sendikalarının üyesi olmayanların görev yerleri istedikleri şekilde değiştirilmektedir. Sendikamıza ve üyelerimize yapılan tüm bu baskıların bizleri ancak güçlendirdiğini, hak ve hukuk mücadelesine hız kesmeden devam edeceğimizi belirtiyoruz” tepkisini gösterdi.
KRT
Mansur Yavaş'tan gizemli hazırlık 'Telefonunu bile yanına almıyor'6 izlenme
Mersin'de polisler lisede 'terörle mücadele' eğitimine başladı: İslamiyet'e göre giyinin!209 izlenme
Erdoğan'ı AİHM'e şikâyet eden Aydın Aydoğan tutuklandı!620 izlenme
TRT, Tokat Radyo Televizyonu oldu! Amca oğlu, kuzen, hemşehri…37 izlenme
Üst düzey ismin eşi FETÖ'den gözaltına alındı, gizleniyor iddiası!255 izlenme
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan skandal açıklama! "Üniversiteler, milletin kızlarını emanet ettiği..."76 izlenme
Kamu görevi için CV'lere saray onayı!204 izlenme
İflas eden kripto para borsası FTX'in ceosu, 10 milyar doları kendi şirketine yönlendirdiği ortaya çıktı26 izlenme
Emekli düzenlemesi Genel Kurul'a geliyor: Zam farkı ne zaman yansıyacak?
AKP'yi uyararak tehlikeye dikkat çekti "25 milyon kişi silah taşıyor!"
Ankara Büyükşehir'in dudak uçuklatan araç faturası!
Devlet tehlikenin farkında ama... Ankara'nın göbeğinde şeriat çağrısı yapan gruplar raporda!