AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Sözcü'de yer alan habere göre, asgari ücretle ilgili Kurtulmuş, “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım” dedi.
“YÜZDE 40 CİVARINDA BİR ARTIŞ OLABİLİR”
Kurtulmuş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;
*Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, çarşı, pazarda hangi konu konuşuluyorsa bu konu hükümetin masasındadır. Çözerken de afaki şekilde değil eldeki imkanlar çerçevesinde, vatandaşlarımızın beklentilerine göre çözmek hükümetin siyasi önceliğidir.
*Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışıyor.
*Milletimiz ‘adil oldu’ diyecek bir sonucu inşallah Temmuz’u görecek. Burada ek zam talebi olduğu zaman bütün kamu görevlilerine tabii ki kapsayacaktır.
EYT AÇIKLAMASI
EYT ile ilgili de Kurtulmuş, “EYT’de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır” ifadelerini kullandı.
Sünnet düğününde rezalet görüntüler! Çocuklar dansöze para taktı37 izlenme
"Atatürk'e lanet" ayağa kaldırdı! Tanınmış isimlerden çok sert ifadeler!182 izlenme
Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı!50 izlenme
İmam dayağına, müdür savunması 'Devlet arkamda!'235 izlenme
CHP Gençlik Kolları Yöneticisi Bilge Kağan Şarbat tahliye oldu!15 izlenme
AKP’li oldu, ihale üstüne ihale aldı!44 izlenme
Kredi çekmek hayal oldu! 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vazgeçiyor29 izlenme
"Sizi cihada gönderelim, bütün masraflar bize ait!"293 izlenme
Aydın'da Zafer Partililere saldırı! "MHP'liler tarafından yok edildi"
İBB davasında tarih karmaşası
Erdoğan’ı en hassas yerinden vurdu: Para dolu ayakkabı kutularına işaret etti!
Murat Kurum’a TOKİ mağdurlarının isyanını hatırlattılar, kamerayı böyle kapatmaya çalıştı! "Öyle bir şey yok"