CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs’ta; İstanbul’da CHP milletvekilleri ile birlikte, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (SADAT) gitmişti. Kılıçdaroğlu, kapıların açılmadığı SADAT’ın önünde; “CHP, demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır” açıklamasını yapmıştı.

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde SADAT’ın ortaklarından Mehmet Naci Efe itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Mehmet Naci Efe BirGün’den İsmail Arı’ya yaptığı açıklamada, yurtdışındaki faaliyetlerinin Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olduğunu söylemişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından AKP’den CHP’ye SADAT misillemesi geldi. AKP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı SADAT’ı ziyaret etti. Ziyaret, ilçe başkanlığının Twitter hesabından duyurulurken şu ifadeler yer verildi: “İlçe Başkanımız Mustafa Günaydın, Ana muhalefet partisi liderinin baskın yapmaya kalktığı, Bölgemizde faaliyet gösteren, Milli ve Manevi değerlere önem vererek Savunma Sanayii alanında Ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil eden güzide kuruluşumuz SADAT’ımızı ziyaret etti.”



Yeniçağ
Fatih Altaylı tutuklanırken neredeydiniz? Erdoğan'ı ölümle tehdit eden AKP'li trole AKP'li yönetici sahip çıktı9 izlenme
Yatırımlardan imam hatip çıktı: İmam hatip lisesi inşaatları için 658 milyon TL Fen liseleri için 180 milyon TL21 izlenme
#MansurYavaş, AKP dönemindeki 3 katrilyonluk yolsuzlukları tek tek açıkladı ve 40 dosyayı savcılığa verdiklerini duyurdu!46 izlenme
Yüzde 10’u peşin kalanı 30 yıl taksit! Evini satıp yurt dışında konut alan sayısında patlama oldu15 izlenme
TÜGVA Ordu il yöneticisi kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı!28 izlenme
Gözaltındaki gazeteciye su bile vermediler!81 izlenme
ABD’li gazeteciden Erdoğan için IMF ve NATO iddiası33 izlenme
“FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılasın” önergesine AKP’den ret!297 izlenme
Herkesin FETÖ'den korkup sustuğu dönemde Erkin Koray bunları söylemiş
AKP'den vekil olamadı ama ihale rekortmeni oldu: Erdoğan’ın kitabıyla poz verdi, devletten bol bol ihale aldı
Gramdan taneye düştük! Patlıcanın tanesi 8,23, salatalığın tanesi 5,98 TL!
Mansur Yavaş’tan Ahmet Özer konusunda ilk açıklama: "Özer'in tutuklanması demokrasi ve hukuk adına endişe verici"