CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs’ta; İstanbul’da CHP milletvekilleri ile birlikte, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (SADAT) gitmişti. Kılıçdaroğlu, kapıların açılmadığı SADAT’ın önünde; “CHP, demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır” açıklamasını yapmıştı.

Tüm bu gelişmelerin gölgesinde SADAT’ın ortaklarından Mehmet Naci Efe itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Mehmet Naci Efe BirGün’den İsmail Arı’ya yaptığı açıklamada, yurtdışındaki faaliyetlerinin Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olduğunu söylemişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından AKP’den CHP’ye SADAT misillemesi geldi. AKP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı SADAT’ı ziyaret etti. Ziyaret, ilçe başkanlığının Twitter hesabından duyurulurken şu ifadeler yer verildi: “İlçe Başkanımız Mustafa Günaydın, Ana muhalefet partisi liderinin baskın yapmaya kalktığı, Bölgemizde faaliyet gösteren, Milli ve Manevi değerlere önem vererek Savunma Sanayii alanında Ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil eden güzide kuruluşumuz SADAT’ımızı ziyaret etti.”



Yeniçağ
Hekimler 5 gün iş bırakacak14 izlenme
Zeybekci'nin, İsrail'le ilgili sözleri ortalığı karıştırdı: Yandaş yazardan sert bir yanıt daha!33 izlenme
AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu "Barınamıyoruz" eylemlerini hedef aldı: "Gurur kaynağımız olan yurtlarımızla ilgili provokasyon peşindeler"79 izlenme
Murat Kurum’dan kendi kalesine bir gol daha! ‘Çile’nin nedeni bakanlığın İBB’ye teslim etmediği araçlarmış36 izlenme
Müslüme'nin gözaltına alınan ailesi hakkında yeni gelişme!93 izlenme
Serdar Öktem cinayeti cinayetinde 2'si çocuk 9 kişi tutuklandı!14 izlenme
ADD'den 30 Ağustos çağrısı! "En büyük devrimciyi ziyaret için Anıtkabir'e"111 izlenme
Enflasyon Mektubunda "Liralaşma" Vurgusu33 izlenme