Hemen her seçim döneminde okulları propaganda alanı olarak kullanan AKP, 31 Mart yerel seçimleri için de çalışmalarına başladı. AKP Kartal Belediye Başkan Adayı, beraberindeki heyetle Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni “ziyaret” etti
AKP Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek öncülüğünde kalabalık bir heyetle okula gelen AKP’liler, yaklaşık 15 dakika okul müdürünün odasında kaldı. Heyetin, bazı öğretmenlerden gelen tepkiler nedeniyle öğretmenler odasına girmediği öğrenildi. Taşyürek’in yanındaki isimlerin ellerinde seçim broşürleri olduğu ve broşürleri okulda dağıttıkları ileri sürüldü.
Eğitim kurumlarının siyaset üstü merkezler olması gerektiğini söyleyen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okulların siyasi propaganda merkezi haline getirilemeyeceğini vurguladı. Yıldırım, siyasi partilerin koltuk hırslarına öğrencilerin de dahil edildiğinin altını çizerek “MEB’den, okullarda seçim çalışmalarını yasaklayan yönetmeliği tüm okullara yeniden hatırlatmasını istiyoruz” diye konuştu.
Okul yöneticilerinin iktidara yakın sendikanın üyesi olmasının okullarda seçim propagandasının önünü açtığını savunan Yıldırım, şunları söyledi:
“Çocuklar, kendi geleceklerini kazanmak amacıyla okula gidiyorlar. Öğretmenlerin amacı da bu çocukların nasıl ileriye taşınabileceği… Eğitim yuvalarında yapılmak istenen seçim çalışmalarına kesinlikle yasak konulmalı. Yalnızca AKP’nin değil, hiçbir siyasi partinin okullarda seçim çalışması yapması kabul edilemez. Bu yapılan hukuki değildir.”
AKP Kartal Belediye Başkan Adayı Taşyürek, okul “ziyaretini” resmi internet sitesinden şu ifadelerle duyurdu:
“Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek Okul Müdürü Adem Beker, idareciler ve öğretmenlerimizle birlikte, Kartal’ın geleceğini ve eğitim alanındaki düşüncelerimizi paylaştık ve öğrenci kardeşlerimizin çalışmalarını yerinde gördük. Ziyaretimizde bizi yalnız bırakmayan Kartal Anadolu Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Dönmez ve yönetimine teşekkür ediyoruz.”
***
AKP’liler seçilmek için her yolu deniyorlar. Yalova Kadıköy Beldesi Belediye Başkan Adayı AKP’li Başkan Mehmet Şahin, mahalle sakinleri ile Özden Mahallesi’ndeki Yeşil Camii’nde kahvaltı yapmıştı. Şahin, kahvaltı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı ve şu notu düştü: “Cemaat ile kahvaltı programımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın isteklerini dinledik.”
AKP’li Başka’nın camide kahvaltı yapması büyük tepki çekmişti. Paylaşımı silen Başkan, “Cami derneğinin organizasyonu” demişti.
https://www.birgun.net/haberdetay/akpdenokuldasecimpropagandasi.html
Erdoğan “Belediyeleri ayırmıyoruz” demişti ama AKP ve MHP belediyelerine para yağdı27 izlenme
Vergi uzmanı Ozan Bingöl 'zam yağmuru'nu yorumladı: "Erdoğan bu kez halkı silkeledi! ÖTV zammı kapıda"26 izlenme
Erdoğan’ın konuşmasının kitaplaştırılarak liselere dağıtılmasına tepkiler büyüyor!544 izlenme
Aykut Erdoğdu devletin saklanan durumunu açıkladı: İkinci tur öncesi herkesin bilmesi gerekenleri anlattı54 izlenme
Bir sen eksiktin ! 'Tek kadınla doyan erkek sapıktır !'3982 izlenme
Evladı tekrar cezaevine gönderilen Murat Çalık'ın annesi gözyaşlarına boğuldu: "Bir üçüncüsüne kalbim dayanmaz"22 izlenme
Türk işçisini atıp yerine yabancı işçi getiriyorlar! Önce Hindistan'dan şimdi Afrika'dan41 izlenme
İmamoğlu içeride oy farkı zirvede! Erdoğan ile arasındaki fark daha da arttı32 izlenme
Zarrab’ın ifadesinde 7’nci günü: Cezaevinde beni öldürmeye çalıştılar
Yenidoğan Çetesini çökerten Savcı Yavuz Engin ilk kez konuştu: "Bunun gibi birçok büyük operasyona imza attık"
Afrin harekatı başladı! Türk savaş jetleri PYD’yi bombalıyor
Rusya, Cenevre'de ABD Heyeti ile Görüştü