Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, İBB'de CHP’nin yönetime gelmesinin ardından belediye müfettişleri, AKP dönemine ait 34 dosyada usulsüzlükler tespit etti. Ancak, bu dosyalara İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından el konuldu.
İncelenen dosyalardan birinde sahte yazılım skandalı ortaya çıktı. Kadir Topbaş döneminde, 2017 yılında İBB tarafından “Odoo” adlı yazılım için 2 milyon 45 bin 791 TL ödendiği belirlendi. Ekrem İmamoğlu yönetiminde ise bu yazılımın lisansının orijinal olmadığı tespit edildi.
Belediye müfettişleri, Projet Yazılım ve Danışmanlık Şirketi’ne 20172020 yılları arasında toplam 2 milyon 45 bin 791 TL ödeme yapıldığını raporladı.
İmamoğlu döneminde kamu zararı tespit edilmesine rağmen, dosyaya el koyan müfettişler işlem yapmadı. O dönem 2 milyon TL, dolar kuru 3,5 TL iken yaklaşık 584 bin dolara denk geliyordu. Bugünün kurlarıyla bu rakam 22 milyon 192 bin TL’ye ulaşıyor.
halktv.com.tr
Kaynak:Sözcü
Şişli'de iş yeri ruhsatı alan Suriyeliler böyle kutlama yaptı37 izlenme
Zeytin ağaçlarına yine göz diktiler! Zeytinlikleri madenciliğe açacak kanun teklifi TBMM’de57 izlenme
Üretim durdurulmuştu! TEMSA’da yeni gelişme!134 izlenme
Mehmet Cengiz'in Rize'deki ortağı da tanıdık çıktı!61 izlenme
Kılıçdaroğlu 'bu iktidar kalırsa 10 milyon kaçak sığınmacı daha gelir' diye uyarmıştı: Yüzlerce kaçak Paki erkek gülerek Türkiye’ye geliyor!34 izlenme
Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanan kadının sokak röportajında söyledikleri29 izlenme
Olay yaratacak iddialar! Bankamatik müdürleri!92 izlenme
Afganların vatandaşlık oyunu: 28 bin dolara Afganlara Türk vatandaşlığı31 izlenme
Heybeliada'nın en değerli alanı Diyanet'e veriliyor!
7.7 milyarlık ballı ihale AKP’li eşe verildi!
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 6. ayında, felaketten etkilenen Hatay'ın son durumu havadan görüntülendi
AKP'lilerin ısrarla yapmak istediği Kanal İstanbul'un temelleri bakın ne için ve ne zaman atılmış ?