Türkiye'nin Suriye'nin ardından Afganistan'dan almaya başladığı göçle ilgili tartışma sürüyor.
Tartışmaya katılan AKP'nin eski milletvekili ve MKYK üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
'ENSAR' ELEŞTİRİSİ
Erdoğan'ın da Suriyelilerle ilgili sıklıkla bahsettiği "Ensar" vurgusuna dikkat çeken Tayyar, şu mesajı paylaştı:
"Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur."

NASIL BAŞLADI?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerle ilgili sosyal medya hesabından 16 Temmuz günü videolu bir paylaşım yaptı. "Bu sorunu çözmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu “Irkçılık yapmıyorum. Suriyeliler bizim akrabalarımız ama onlar doğdukları topraklarda mutlu olurlar. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN'IN TEPKİSİ
Erdoğan da Suriyeli sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu'na 21 Temmuz günü tepki gösterdi. Erdoğan, "Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum" ifadesini kullandı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/akpicindenerdoganacoksertsuriyelilertepkisih86411.html
AKP’li belediye mahkeme kararını hiçe saydı, denize sıfır araziyi satışa çıkardı43 izlenme
Bahçelievler’de dönüşüme giremeyen binanın sakinleri çözüm bekliyor: "Kırık duvarları seyrederek bekliyoruz ölümü"27 izlenme
AKP taşınmazları satmaya devam ediyor! 882,9 milyon TL28 izlenme
Danıştay savcısından emsallik tespit272 izlenme
2 gündür elektrik kesintisi yaşanan Isparta'nın AKP'li belediye başkanı: "Çok güzel bir bereket geldi"69 izlenme
Durmak yok, çift maaşa devam! Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, PTT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı!83 izlenme
Cinsel saldırı sanığı Musa Orhan'ın avukatından skandal sözler! İpek'in babasını suçladı!71 izlenme
Muğla Datça açıklarında korkutan deprem11 izlenme
Atatürk anılmayınca salonu terk eden Albay: "Herkes haddini bilecek"
Ayhan Bora Kaplan'dan Yargıtay üyesine para transferi! MASAK raporundan çıktı
KONDA Araştırması: Boğaziçi direnişini haklı bulanların oranı yüzde 67!
İliç madeni için şirketin raporu: Maden çalışmaları devam etmeye hazır