BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, halk üzerinde isminin yer aldığı sabunları dağıtmasıyla gündem olan AKP’li Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın yönettiği İstanbul’daki Bahçelievler Belediyesi’nin tartışma yaratacak harcamaları ortaya çıktı.
Bahçelievler Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumunda Denetim Komisyonu raporu görüşüldü. Denetim Komisyonu’nda yer alan CHP Grup Başkanvekili İsmail Hakkı Temel ise belediyenin kamuoyundan gizlediği harcamalarını tek tek açıkladı.
2023 yılında 2,5 milyar TL bütçesi olan Bahçelievler Belediyesi’nin mart ayında 209 milyon TL borçlandığını açıklayan CHP’li Temel, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada tartışma yaratacak harcamaları şöyle sıraladı:
Etkinliklerde dağıtılmak üzere baskılı havlu alım işi: 210.600 TL
Hediyelik kadife kutu alım işi: 224.672 TL
Baskılı açacak alım işi organizasyonu 253.700 TL
30 Ağustos etkinlikleri “Ahlat’ta” konaklama hizmet alım işi: 207.680 TL
15 Temmuz beste yarışması lansmanı: 237.770 TL
Etkinliklerde dağıtılmak üzere “baskılı sabun” alım işi: 234.360 TL
14 Şubat sevgililer günü organizasyonu 253.700 TL
Ramazan ayında dağıtılmak üzere hurma alım işi 722.150 TL
Çiğ köfte festivali organizasyonu: 701.000 TL
ÇOK ACİL ORTAÇ KONSERİ
CHP’li Temel, AKP’li belediyenin düzenlediği ihaleleri de inceledi. Bahçelievler Belediyesi’nin, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken pazarlık usulüyle düzenlediği ihaleler de oldukça dikkat çekici. Belediye bu kapsamda “çok acil” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Serdar Ortaç konseri ihalesi düzenledi. Bu ihale ile 948 bin TL harcandı. Ayrıca aynı ihale usulüyle 649 bin TL’ye Anadolu Efes Euroleague kupası heykeli yaptırıldı.
YANDAŞLARA İHALELER
Ayrıca belediye “Park ve Bahçelerin Revizyonu Yeşil Alanların Çevre Düzenlemesi” adı altında düzenlediği ihaleyle de 246 milyon TL harcadı. Belediyenin yaklaşık 94 milyon TL’lik araç kiralama ihalesini de yandaş Yeni Şafak gazetesinin de bağlı olduğu Albayrak Grubu aldı.
Belediye, Mim Doğal Kaynaklar İnşaat Şirketi’ne de çeşitli ihaleler kapsamında sadece 2022’de 72 milyon TL hakediş ödemesi yaptı. CHP’li Temel, bu şirketin sahiplerinin Mihmail Mungan ile oğlu Mehmet Selim Mungan olduğunu açıkladı.
Mihmail Mangan, Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu dönemde İBB’ye bağlı İsfalt A.Ş’nin genel müdürüydü. O yıllarda İBB’deki genel müdürlük görevinden istifa eden Mangan, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP’den Bayburt milletvekili adayı oldu. Milletvekili seçilemeyen Mangan, 7 Şubat 2003 tarihinde Başbakanlık Müşavirliği’ne atandı ve AKP’li Kadir Topbaş döneminde de İBB Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı olarak yeniden İBB’ye döndü. “Bu görevlere tertemiz geçmişim nedeniyle getirildim” diye açıklama yapan Mangan’ın iki şirketi, “Belediye ihalesine fesat karıştırma” suçundan bir yıl kamu ihalelerine katılamama cezası da aldı.
DEPREM KOMİSYONU KURDURMADILAR
Bahçelievler Belediye Meclisi’nde CHP Grubu tarafından verilen “Doğal Afet ve Deprem Komisyonu” teklifi de AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. CHP’li Meclis Üyesi Temel, “Depreme hazırlık için Doğal Afet ve Deprem Komisyonu kurulmasını istedik ve ayrıca bu kapsamda bir de müdürlük kurulmasını önerdik. Bu çalışma ile binaların depreme dayanıklılığı tespit edilsin ve halk bilgilendirilsin dedik. Eski binalardan başlayarak tüm binaların dayanıklılığının tespit edilmesini önerdik. Fakat önergemiz oyçokluğuyla reddedildi. Hatta bir MHP’li meclis üyesi de bizim önergemize destek verdi" dedi.
KRT
Bilirkişi raporu gelmediği için duruşma ertelendi: Depremzede “Bu nasıl adalettir” diyerek isyan etti8 izlenme
Anıtkabir'de yine aynı saygısızlık! Erdoğan sloganları attılar30 izlenme
Savcılığın önüne koyuldu: Erdoğan ve Abdullah Gül'ün başını ağrıtan mektup!37 izlenme
‘Ahbap çavuş’ devleti: Kim kimin akrabası?225 izlenme
Müteahhilerin yüzde 30'u batabilir!1341 izlenme
Kerem Kınık’ın kızının emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Rapora rağmen motosikletli gençleri suçladı21 izlenme
Deniz manzaralı satışlar: Binlerce metrekare arazi özelleştiriliyor!37 izlenme
Türkiye üzerinden İsrail'e petrol akışı arttı10 izlenme
CHP’den Bakanlık ve kayyum iddiasına net dille yalanlama
Ruble 7 senenin en üst seviyesini gördü
Erdoğan 'halk mutsuz' diyen AKP'li ismi fırçaladı: "Yalan söylüyorsun, ben sokağı senden iyi bilirim!"
Sakarya’da fabrikası bulunan Otokar, işçilerine yüzde 102 zam yaptı; zammı duyan çalışanlar o anları oyun havasıyla kutladılar