Eskişehir'in Alpu ilçesinin CHP'li yeni belediye başkanı Gürbüz Güller, eski başkan AKP'li Rafet Demirtaş'ın belediyeye bıraktığı 49 milyonluk borcu pankart yaptırıp belediyenin duvarına astırdı. Borcun içinde en dikkat çekici olanı ise eski başkanın bıraktığı 10 bin 559 liralık lokum borcu.
CHP'li başkan Gürbüz Güller, belediyenin borçlarının seçim öncesi borcun 4 milyon 700 bin lira gibi söylenmesine rağmen 49 milyon 300 bin lira çıktığını belirterek eline faturayı alanın belediyeye geldiğini söyledi.
Başkan Güller, “Belediyenin şu anda 50 milyona yakın borcu var. Ancak faturayı kesen geliyor. Yani eski yönetimden kalan borç gün geçtikçe artıyor. Biz bu borcu kapatmakta kararlıyız. Seçimden önce İller Bankasından, 20 milyon lira kredi çekilmiş. Kilit taşı ve üst yapı için bu para kullanılmış. Ama ilçenin kanalizasyonu yok. Altyapı oluşmadan üst yapı oluşturulmuş. Yani bu 20 milyon lira çöpe gitti. Biz şimdi ilçenin alt yapısını yapmak için bu kilit taşını sökmek zorundayız. Bu, bilerek yapılan eylem. İller Bankası buna çanak tuttu. İller Bankasına bu konuda dava açacağım” şeklinde konuştu.
Başkan Güller, AKP'li eski başkan Rafet Demirtaş'tan kalan borç ile ilgili yaptığı değerlendirmede en dikkat çekeni ise, 11 bin nüfusa sahip ilçenin 10 bin 559 liralık lokum borcu. Eski başkan Demirtaş'ın, M.P. Lokumcusu'ndan aldığı 10 bin 559 liralık lokum borcu nedeniyle Alpu belediyesi, Eskişehir 4'üncü İcra Mahkemesi'nce icralık durumda.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akplibaskanbirde105binliraliklokumborcubirakmis4904301/
İptal edilen konseri zarar diye yazmışlar20 izlenme
Öğrenciler ayağa kalkmıştı: KYK yurdundaki skandalda istenen cezalar netleşti20 izlenme
Tosuncuk yurt dışına böyle kaçmış !743 izlenme
İstinaf Sinan Ateş davasındaki cezalarla ilgili kararını verdi32 izlenme
İzmir’in göbeğinde iki genç kaçak elektrik yüzünden göz göre göre öldü!54 izlenme
ABD’den kritik açıklama: Türkiye’ye hava desteği vermeyeceğiz167 izlenme
Erdoğan’ın Nas’ı sofranın yası oldu!40 izlenme
Dar gelirli ete hasret kalacak18 izlenme
AKP’nin adayı Murat Kurum’un 35 kişinin ölümüne neden olan firari isimle fotoğrafı çıktı
Askıda ekmek askıda simitten sonra askıda dondurma uygulaması başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam can kaybı 2.600, vaka sayısı 104.912 oldu!
Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sındırgı'da bir bina yıkıldı!