Gelibolu Belediyesi kiracısı olan yaklaşık 100 esnafa yıl sonuna kadar işyerlerini boşaltmaları için tahliye yazısı gönderen AKP’li Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak’ın esnaftan aldığı tepkiler devam ederken dün belediyede çalışan 15’i Roman vatandaşı 58 işçinin sözleşmesini haklı sebep göstermeden feshetmesi Gelibolu’da gerginliğe neden oldu.
İşten çıkarıldıklarını, SSK’dan gelen mesajla öğrenen 58 işçi çıkarılma sebepleri bildirilmeden sözleşmelerinin feshedilmesine isyan ederek Belediye Meclis toplantısına girdi. İşçiler ve aileleri işten çıkarılmaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek isterken yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü.

Belediye Başkanı Soyuak’a, işten çıkarılma sebebini soran, belediyede çöp kamyonu şoförü olarak çalışan üç çocuk babası vatandaşa belediye başkanının “öyle uygun gördüm, bu kadar” şeklinde verdiği cevap salonda bulunan vatandaşları çileden çıkardı.
Meclis toplantısının başında CHP grup sözcüsü Deniz Cankara, Söz alarak “Göreve geldiğinizden bu yana seçim öncesi verdiğiniz sözlerin aksine alın teri ile gece gündüz durmadan çalışan yüzden fazla emekçiyi işten çıkardınız. Artık yeter! Gelibolu Belediyesi yönetimi, Gelibolu halkına zulmetmekte, Gelibolu halkının ekmeği ile oynamaktadır. Bu koşullar altında CHP Grubu olarak bizler, “Artık yeter!” diyerek protesto ediyoruz” diyerek meclis toplantısını terketti. Yeterli meclis üyesi çoğunluğu sağlanamadığı için toplantı 4 Ekim Cuma gününe ertelendi. CHP Gelibolu meclis üyeleri ve bir grup vatandaş Gelibolu Belediye binasına yürüyerek siyah çelenk bırakıp dağıldılar.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammed Erer ise yaptığı açıklamada Gelibolu Belediyesi’nden çıkartılan işçilerin yanında olduklarını belirterek “Gelibolu Belediyesi’nden çıkartılan işçiler adalete mi, kalkınmaya mı yoksa partizanlığa göre mi çıkarıldı?’ diye sorma hakkı bize hasıl oldu. Tüm haksızlığa ve hukuksuzluğa karşıyız. Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan bütün halkımızın ve işçilerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Kaynak: TELE1
Ukrayna ordusu Rusya için stratejik olarak büyük önem taşıyan Kırım Köprüsü'nü vurdu!
AB, Türkiye’ye mali yardımı kesiyor mu?
AKP bir dönem daha kalırsa bakın neler olacak? Korku filmlerini andıran senaryoyu bizzat Hükümet açıkladı!
Mazot ve gübre desteği kalktı mı? Neden ödenmedi, ödenecek mi? Bakanlık ne dedi?
Bartın'da maden ocağından çıkan işçi 'Toz kütlesi oldu göz gözü görmedi'
Gıda enflasyonu fren yapmıyor! Operasyonlar dar gelirliyi vurdu
Nebati'nin kardeşinin şirketi büyümeye son sürat devam ediyor!
Türk Tabipleri Birliği: Eylül ayında 275 bin pozitif vaka gizlendi
Destici 'özerkliği kabul edebiliriz' paylaşımına iftira demişti: Eski paylaşımları ve FETÖ'ye methiyeleri bir bir ortaya çıktı!
CHP'den Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın '86 yıllık ara dönem' sözüne tepki!
Erdoğan'ın kadın istihdamıyla övdüğü fabrika kapanıyor: Patron 'işler iyi değil' dedi kepenk indirdi
Güllü'nün ölümünde 'hayat sigortası' iddiası: Savcılık sordu sigorta şirketinden cevap geldi
Operasyonun faturası deprem bütçesini aştı
Profesörün, Atatürk ve Öcalan sözleri komisyonda tepki gördü