Kırşehir’de 1999 yılı seçimlerinde göreve gelen MHP’li Metin Çobanoğlu, kentin ihtiyacını karşılamak için bir asfalt plent yaparak yeni araçlar satın aldı. Daha sonraki seçimlerde belediye başkanlığı yapan AKP’li Halim Çakır da tesisleri kullandı.

(FOTO: SÖZCÜ)
AĞIR MALİ YÜKTEN KURTULDU
Ancak 20092019 yılları arasında başkanlık yapan AKP’li Yaşar Bahçeci asfalt plent tesisini kapattı ve kentte yol yapımını ihale yoluyla özel şirketlere verdi. Son seçimi kazanan CHP’li Selahattin Ekicioğlu ise tesisleri tekrar hayata geçirdi ve yarım kalan yolları tamamladı. Üretimle birlikte Kırşehir Belediyesi hem asfalt temini problemini çözdü hem de yüksek ihale bedellerinin getirdiği ağır mali yükten kurtuldu.

Kırşehir Belediye Başkanı Başkan Selahattin Ekicioğlu (FOTO: SÖZCÜ)
YÜZDE 35 TASARRUF
Göreve geldikleri günden itibaren tasarruf yaptıklarını dile getiren Başkan Selahattin Ekicioğlu, “2018’de yapılan son ihalede özel şirket bugünün rakamlarıyla asfaltın tonunu 258 lira 40 kuruştan yapıyordu. Oysa şu an biz 166 liraya mal ediyoruz. Tesisler günde 7 saat çalıştığı zaman 560 ton asfalt üretiyor. Ton başına 92 lira 40 kuruş tasarruf ediyoruz. Yani bir günde 51 bin 744 TL kârımız oluyor. Yüzde 35’e yakın bir tasarruf sağladık” dedi.
Seçil Erzan’ın dolandırıcılık iddiaları ardından Halit Ergenç’in oynadığı sahne gündem oldu! Ponzi sistemini seneler önce anlatmış50 izlenme
Kanseri yenen Ali Asaf'ın dileği yerine getirildi! Binlerce balon gökyüzüne bırakıldı559 izlenme
'Giderlerse gitsinler' dedikleri doktorlar depremzedelere koştu46 izlenme
20 askerin şehit olduğu uçağın kara kutusu bulundu18 izlenme
#İzmir’de toplanma alanları belirlendi100 izlenme
Asgari ücretliler dikkat! Maaşlar bu aydan itibaren eksik yatacak179 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibi ilk olarak AKP ile bayramlaştı14 izlenme
AKP'li başkan, eski başkanının ekibini tasfiye etti, korumasını ve eşini müdür yaptı!93 izlenme
Halk yokluk çekerken AKP'li belediye başkanının yurt dışında iftar vermesi tepki topladı! Belediyeden açıklama geldi
OECD'deb korkutan rapor! İşte Corona'nın Türkiye'ye maliyeti
Bir yılda üç kat zam kesmedi geçmeyene de zam yaptılar
ABD'den Erdoğan'a flaş teklif! 'Bizimle çalış'