30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Trabzon'da ilginç bir olay yaşandı. 33 yıldır şehrin en işlek Caddesi'nde esnaflık yapan Selim Kakışım, her yıl olduğu gibi bu Zafer Bayramı'nda da alttan yöresel kıyafet, üstten de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin bulunduğu tişörtleri giydirdiği iki mankeni gümüşçü dükkanının önüne koydu.
“MANKENLERİ KALDIRIN“
Mankenler bir süre dükkanın önünde kaldıktan sonra AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, dükkana gelerek Kakışım'a şikayet olduğu gerekçesiyle cansız mankenleri kaldırması gerektiğini söyledi.
Her milli bayramda aynı şekilde cansız mankenleri dükkanının önüne koyan dükkan sahibi Kakışım, duruma itiraz edince zabıta ekipleri olay yerine polis çağırdı.
ZABITA ‘ŞİKÂYET VAR' DEDİ
Zabıtaların polis çağırmasının ardından mankenleri kaldırdığını söyleyen Selim Kakışım, olayı şöyle anlattı:
Buradaki Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı esnaflardan muhtemelen şikayet oldu. Zabıtalar da geldi, mankenleri kaldırmamı söylediler. ‘Kaldırmıyorum' deyince onlar gitti.
1520 dakika sonra daha fazla zabıta geldi, onlara da aynı şeyleri söyledim. Bu kez polis çağırdılar ve mankenleri kaldırmak zorunda kaldım.
10 seneden fazladır ben bayramlarda bu mankenleri kapımın önüne koyarım. Gelen geçen vatandaşlar çok beğenir ve mankenlerle fotoğraf çektirir. Bu sene ne olduysa, bilemiyorum. Gerekçe olarak şikayet olduğunu söylediler.
KRT
Erdoğan'dan CHP'ye kurumsal dava: 8 yıl sonra22 izlenme
Kongre serbest, çiftçiye iki cümle yasak!80 izlenme
Esnafla resmen dalga geçtiler! MHP Kocasinan Teşkilatı esnafa 50 kuruş siftah parası dağıttı!98 izlenme
Eczacılar Türkiye genelinde eylem kararı aldı25 izlenme
TİHEK'ten çifte standart karar: İBB'ye gelince ceza, Boğaziçi Üniversitesi'ne gelince 'ihlal yok'13 izlenme
T.C Bodrum'a geri döndü!65 izlenme
Enerji ithalatında fatura yüzde 41 arttı!103 izlenme
Depremin boyutu uydudan böyle görülüyor: Bazı bölgeler haritadan silindi43 izlenme
Yılmaz Özdil'in yeni kitabı 'Mustafa Kemal' için provokatif saldırı uyarısı
TCDD'den Marmaray'a yüzde 35 zam!
Dövize endeksli mevduata Hazineci, bankacı ve ekonomist yorumu: "Tercih edilir mi? Hazine neden açıklamadı?"
Dünyaca ünlü dergi seçti! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu o listeye girdi!