Kayseri’de AKP yönetimindeki Kocasinan Belediyesi'nde bir çalışanın evrakta tahrifat yaparak 300 milyon TL'yi bulduğu iddia edilen dev soygunu İYİ Parti GİK Üyesi Kazım Yücel ortaya çıkarttı.
İddiaya göre, AKP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Şerife Bozdoğanlı Büyükkeçeci'nin talebiyle Kocasinan Belediyesi'nde sözleşmeli olarak işe başlayan yeğeni Murat Büyükkeçeci'nin Hukuk Servisi'nde işe başlamasının ardından evrakta tahrifat yaparak milyonlarca lira parayı zimmetine geçirerek kayıplara karıştırdı.
Yaklaşık 5 yıldır belediyede görev aldığı öğrenilen Büyükkeçeci’nin yaptığı vurgun iç denetmenin evraklardaki tahrifatı fark etmesiyle birlikte ortaya çıktı.
Belediyenin konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmamasına tepki gösteren İYİ Parti GİK Üyesi Kazım Yücel, şunları söyledi:
Kayseri kamuoyunda ve Kocasinan Belediyesi içerisinde günlerdir konuşulan, iddialar artık gizlenemez boyuta ulaştı.
Kocasinan Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel, evrakta sahtecilik yaparak bir rivayete göre 20 milyon, bir rivayete göre 200 milyon TL arasındaki parayı zimmetine geçirdiği öne sürülüyor. En çarpıcı iddia, konu ile ilgili şahsın, olay sonrası yurt dışına kaçtığı konuşuluyor.
Bu süreçte Hukuk İşleri Müdürünün açığa alındığı iddia edilirken, adı geçen şahsın yıllardır evrakta değişiklik, sahtecilik yapmasına rağmen, kurum amirlerinin bunu yıllarca görmemesi veya işlem yapmaması sorgulanmıyor, sadece bir kişi üzerinde konu suç duyurusuna dönüştürülüyor.
Ayrıca Kocasinan Meclis Üyesi ve KÇETAŞ eski Genel Müdürü olayın üzerini kapatmak için devreye girdiği öne sürülüyor.
Belediyede taşlar yerinden oynarken, kamuoyuna bu konu ile ilgili bir bilgi halen verilmiyor. Millet belediyeye, emlak vergilerini ödemek için borç bulsun, siz buna bile sahip olamayın. Pess!
Sözcü
Milyoner başkan!355 izlenme
Memurların maaşı 22 bin lira olsa da işçiye yetişemiyor19 izlenme
Diyanet Başkanı Erbaş hakkında suç duyurusu229 izlenme
AKP'li Bakanın 'Köprü pahalı' diyenlere cevabı "Pahalı diyen geçmesin!"701 izlenme
İspark Ücretlerine 5 Ay Aradan Sonra İkinci Kez Yüzde 25 Oranında Zam Yapıldı36 izlenme
Kapısına yazı asan doktora soruşturma!303 izlenme
Ermenistan işgalinden kurtarılan 4 Türk köyünün yönetimi Azerbaycan'a devredildi, köylerde Azerbaycan bayrağı göndere çekildi31 izlenme
Rapçi Rota 'Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk' şarkı sözleri nedeniyle gözaltına mı alındı? İşte klipteki o sahne!169 izlenme
'Bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum' demişti: TÜİK Başkanı Sait Dinçer görevden alındı, yerine Erhan Çetinkaya getirildi!
Türkiye'nin cennet köşesinde heyelan alarmı: Evler kaydı, yollar yarıldı
İşte Asgari ücrette 'ara zam' için düşünülen miktar
THK’da çok uzun yıllar orman yangınlarıyla mücadele eden güzide pilotlarımızdan çağrı: "Yangını THK uçaklarına bırakın"