Konya’da yönetimi AKP’de olan Cihanbeyli Belediyesi, ilçede oturan Mehmet Güven Yılmaz isimli vatandaşın 835 metrekare arsasına 2011 yılında altgeçit yaptı.
Yılmaz, o dönemde belediyenin, Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan arsasını işgal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.
Yılmaz’ı haklı bulan mahkeme Yılmaz’a arazisinin geri verilmesine hükmetti. Mahkeme kararının ardından altgeçit kapatıldı.

BELEDİYE SATTIĞI ARSAYI ELİNDEN ALDI
AKP’li Belediye, altgeçidin kapatılmasının ardından vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Mehmet Güven Yılmaz’la görüşerek uzlaşma yoluna gitti.
AKP’li Belediye altgeçidin bulunduğu arazinin hemen yanındaki 1457 metre kare arsayı Yılmaz’a verdi.
Mehmet Güven Yılmaz, belediyenin fazladan verdiği 600 metre arazinin de bedeli olan 20 bin lirayı belediyeye ödedi.
BELEDİYE ARAZİYİ MÜTEAHHİDE SATTI
Belediye, daha sonra imar uygulaması adı altında Yılmaz’ın 600 metre kare arazisini elinden aldı ve bir inşaat şirketine sattı.
Araziyi alan inşaat firması da söz konusu yere bina dikerek daireleri satışa sundu.
“ARAZİME ÇÖKTÜLER”
Arazinin önünde açıklama yapan Mehmet Güven Yılmaz, AKP’li Cihenbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye tepki gösterdi.
Belediyenin arazisine çöktüğünü ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
Bu arazi benimdi ve Cihanbeyli Belediyesi benden habersiz altgeçit yapmış. Cihanbeyli Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla işgali kaldırdım.
Belediye altgeçidi kapatmak zorunda kaldı. Algeçit kapatılınca halktan tepkiler gelmeye başladı. Belediye beni davet etti ve bana ‘Sen tapuyu bize ver, bizde sana karşı bulunan binanın olduğu arsayı verelim’ dediler.
Orada 1457 metre kare. Belediye fazlalığını bedel olarak benden aldı. Senin arsan 835 metrekare yüzde 12’ye tekabül ediyor.
Bizimki 1457 metrekare yüzde 97’ye tekabül ediyor. Fazlalık olan 20 bin küsur lirayı benden tahsil ettiler.
Sonrada 18 maddeyi uyguluyoruz adı altında kurdukları lobi gereğince yapsatçı inşaat firmasına sattılar.

Müteahhit buraya bu evi yaptı. Ben bunun iptalini istiyorum. Malıma, arazime çöktüler benim. Bunu Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale yapıyor.
İDARE MAHKEMESİ İPTAL ETMİŞTİ
İlçede daha öncede AKP’li Cihanbeyli Belediyesi’nin Karşıyaka, Ahirigüzel ve Yeşilöz mahallelerindeki 'imar kurnazlığını' vatandaşlar mahkemeye taşımıştı.
AKP’li belediyenin imar planı ve bu imar planına dayanarak yapılan 18. madde (parselasyon) işlemi idare mahkemesi tarafından iptal edilmişti.
Sözcü
Ehliyet ve pasaport harcına dev zam44 izlenme
Esnaf kan ağlıyor: "Pazar kurulduğu gün dahi müşteri gelmiyor. Sinek avlıyoruz"31 izlenme
Eti Maden'in yıllık cirosu 572 milyon dolar olan şirketleri denetlenmiyor: Yurtdışı saltanatı!84 izlenme
AKP'li belediyeden işçilerine Erdoğan tehditi! "4 kişi getirmeyen gelmesin"45 izlenme
Ankara'da ücretsiz yolcu taşıma krizi sona erdi!22 izlenme
İktidarın, Vakıfbank'a yaptığı atamalar ilginç tabloyu ortaya çıkarttı! Bankanın zirvesinde düşündüren tablo!97 izlenme
Türkiye'den KKTC'ye 72 milyon lira koronavirüs desteği118 izlenme
Rusya - Ukrayna savaşında son durum: En büyük savaş Ukrayna’nın doğusunda başladı59 izlenme
Hamas liderinin dediğini yapmasına 3 gün kalmıştı, bu sabah öldürüldü
FT: "Ekonomistler Erdoğan’ın yeterli faiz artışına izin vermeyeceğinden endişeli"
Askerlerin zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme
Muhalefet dediğin böyle yapılır ! 'Memlekette maya yok, herkes tırsmış korkak, korkmayın biraz özgür olun !'