Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde gerçekleşen ihale büyük tepki çekti. AKP’li Derince Belediyesi, gerçekleştirdiği ihalede İçerisinde restoran, kafe, çay bahçesi, büfe, tuvalet, oyun ve eğlence yerlerinin bulunduğu Harikalar Sahili’ni kiraya verdi. İhaleye sadece belediyenin iştiraki olan Yelken A.Ş. katılırken, CHP ilçe başkanlığından söz konusu ihaleye sert tepki geldi.Derince Belediyesi, Harikalar Sahili için gerçekleştirdiği ihalede aylık 50 bin TL muhammen bedel belirlemişti. Harikalar Sahili'nin 5 yıllık toplan kira bedeli ise 3 milyon TL ve geçici teminat 90.000 TL olarak belirlendi.
ADRESE TESLİM İHALE
Yeniçağ'dan Serkan Talan'ın haberine göre; Derince'nin önemli dinlenme ve eğlence merkezi olan Harikalar Sahili'nde bulunan iş yerlerinin tek tek ihaleye çıkarılması yerine bir bütün olarak ihaleye çıkarılması tepkilere neden oldu. İhaleye yalnızca belediyenin yan kuruluşu olan Yelken A.Ş'nin katılacağı ise günler öncesinden konuşulmuştu. Derince Belediyesi'nin Harikalar Sahili'ni bir bütün olarak ihaleye çıkarması, istediği kişilere, istediği iş yerlerini, ihalesiz bir şekilde sözleşme yaparak vermenin formülü olarak görülüyordu.
Derince Belediyesi CHP meclis Üyesi Yılmaz Filiz, yaptığı açıklamada söz konusu ihalenin takipçisi olacaklarını belirterek, "Eylül ayındaki meclis toplantısında ihaleyi Yelken A.Ş.'nin alacağını söylemiştik. Belediye Başkanı Zeki Aygün, bizi falcılıkla suçlamıştı. İhale yapıldı ve ihaleyi Yelken A.Ş. aldı. Demek ki, falcı değilmişiz, geleceği görmüşüz. Derince Belediyesi'ne ait Yelken A.Ş., Harika Sahili'ndeki işletmeleri, seçim öncesi kimlere söz verdiyse, onlara verecek diye duyumlar alıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız" dedi.
CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer de Harikalar Sahili ile ilgili ihaleyi tepki gösterdi. İhalenin adrese teslim verildiğinin altını çizen Değer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Derince Belediyesinde bugün önemli bir kiralama ihalesi gerçekleştirildi. İçerisinde restoran, kafe, çay bahçesi, büfe, tuvalet, oyun ve eğlence yerlerinin bulunduğu Harikalar Sahili kiraya verildi. Derince Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye, bir tek, yine belediyenin iştiraki olan Yelken A.Ş. katıldı ve ihaleyi Yelken'e verildi. 5 yıllığına kiralanacak Harikalar Sahili için aylık 50 bin TL muhammen bedel belirlenmişti. Harikalar Sahili'nin 5 yıllık toplan kira bedeli ise 3 milyon TL ve geçici teminat 90.000 TL olarak belirlendi. Yelken Cafe’nin 5.576 metre kare ve ihale bedeli 101.000 TL. Harikalar sahili 94.958 metre kare ihale bedeli 51.000 TL.
”DİYET Mİ ÖDENDİ?“
Yelken A.Ş.peşkeş çekilerek ihale parça parça kendi istediklerine istedikleri bedelden verilerek birilerine diyet ödeyecekler. Buradaki ihale kamu yararı gözetilerek yapılmış olsa açık arttırmayla başka iştirakçilerinde katılımı ile rekabet gücünü arttırarak kamunun daha fazla kar etmesi sağlanabilirdi. Bu ihalenin amacı sadece belediye ve kamunun malı olan Harikalar Sahili belediye başkanı ve ya AKP'ye yakın kişilere diyet ödemek için yapılmıştır. Adrese teslim ihale ile birilerine diyet ödemesi yapılmıştır.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyedenadreseteslimihaleh19056.html
Bunları söyleyen RTE, belediye başkanı olunca 1200 kişiyi, cumhurbaşkanı olunca KHK ile 150 bin kişiyi işsiz bıraktı !101 izlenme
Meral Akşener’den Erdoğan’a ‘Sinan Ateş’ cinayeti tepkisi: "Sen bostan korkuluğu musun? Görevini yerine getir"32 izlenme
Erzincan'da Fırat Nehri yakınındaki altın madeninde 9 işçi yaşamını yitirdi, peki madenle ilgili ne gibi uyarılar yapıldı?17 izlenme
Yaklaşık 1500 Birleşik Metal-İş üyesi işçi yeni yıla grev çadırlarında direnerek giriyor!19 izlenme
Asgari ücretli 5.621 TL kaybetti6 izlenme
Türkiye Cumhuriyeti'ne ‘Katil devlet’ diyen Nagehan Alçı, şimdi de Atatürk'ü katliam yapmakla suçladı !424 izlenme
Gazze’de mahsur kalan Türkler yardım bekliyor: "Yetkililer ellerinden bir şey gelmediğini söylüyor"27 izlenme
Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a ‘SMS’ tepkisi: "Yapamayacakları şeyi iddia ediyorlar"27 izlenme
AKP’li başkana cinsel taciz iddianamesi!
İkinci çeyrek büyümesi açıklandı! Milli gelir 9 bin doların altında, ekonomi yüzde 9,9 daraldı!
Öğrenciler sokakta yatarken 'Gençlik' Bakanı Kasapoğlu suçu öğrencilere attı, Kılıçdaroğlu'na yüklendi! 'Başvuran öğrencilerin bir kısmı hak kazandığı halde kaydını yaptırmıyor'
Kanal İstanbul projesinin iptalinin ardından Araplar Türkiye'yi dava etmeye başladı