Esenler Belediyesi, 1 Nisan’da “Esenler genelinde yol, meydan ve kamu hizmet alanlarında aydınlatma ve led ışıklandırma yapılması işi” için ihale düzenledi. İhaleye toplam beş şirketin teklif verdiği üçünün teklifinin geçersiz sayıldığı açıklandı. Ayrıca yalnızca iki şirketin verdiği teklifin geçerli olduğu da belirtildi. 1 milyon 865 bin TL teklif veren Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ihaleyi kazanarak belediyeyle 30 Nisan’da sözleşme imzaladı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Esenler Belediyesi'nden milyonlarca liralık ihale alan Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibinin eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak olduğu ortaya çıktı.
Albayrak, AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı olduğu 2015’te de Belediye’den “Esenler Genelinde Cadde ve Sokaklarda Yol Bakım ve Onarımı, Yağmursuyu ve Izgaraların Bakım ve Temizliği, Su Baskınlarında ve Kar Yağışlarında müdahale yapılması Hizmet Alım İşi” ihalesini 1 milyon 242 bin TL’lik bedelle kazanmıştı.
Albayrak’ın şirketi, Esenler Belediyesi’nin 22 Kasım 2013’teki davet yöntemiyle yaptığı “Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı Orta Gerilim Elektrik Tesis İşleri Yapılması Yapım İşi” ihalesi de 949 bin 990 TL’ye almıştı.
https://halktv.com.tr/gundem/akplibelediyedenyandasa18milyontllikihale426313h
Araplar Türk parasını ayaklar altına aldı! Yerlilik ve millilikte mangalda kül bırakmayanlar mutlu musunuz?40 izlenme
MHP'li belediye camiyi sosyal tesise çevirdi AKP destekledi: Bunu muhalefet yapsaydı...21 izlenme
Televizyon verince çözdüklerini zannediyorlar: AKP’li Fatma Şahin’in ‘çözümü’ tepki çekti!75 izlenme
AKP'li belediye borçları yüzünden arsa satıyor!90 izlenme
Valinin oğlunun çarptığı iki öğretmen öldü! Sigorta şirketi dava sonucunu beklemeden ölen çiftin çocuğundan faiziyle para istiyor23 izlenme
'FETÖ itirafı' AKP'yi karıştırdı!116 izlenme
Deprem sonrası Prof. Dr. Üşümezsoy'dan kritik uyarı: "Bu bir işaret"16 izlenme
Türkiye’nin stratejik limanı satılacak! Araplar ellerini ovuşturacak24 izlenme