AKP’li Çekmeköy Belediyesi, ilçe sınırlarındaki bir çocuk parkını yıkıp yanında bulunan kapalı pazarla birleştirerek söz konusu yeri otoparka çevirmek istiyor. Aynı zamanda deprem toplanma alanı olan parkın yıkılmasını istemeyen bölgedeki yurttaşların direnişi ise 44 gündür sürüyor.
İBB ekipleri bugün bölgeye giderek, çevresi kapatılan ve girişi engellenen parktaki ağaçları sulamak istedi. Çekmeköy Belediyesi’nin zabıta ekipleri de İBB’nin su tankerinin parka girişine engel oldu. Yurttaşlar tarafından tepki gösterilmesi üzerine, AKP’li ilçe belediyesinin kendi su tankeri parktaki ağaçları suladı. Bölgede zaman zaman belediye zabıtaları ve yurttaşlar arasında tartışma çıktı.
İBB sulama ekipleri, parkların sulama sistemiyle her gün, ilaçlı suyla da haftada iki kez sulandığını söyledi. Çekmeköy Belediyesi’nin ekipleri ise, üç günde bir bölgeye giderek sulama yapacağını belirtti. Bölgenin her gün sulanması gerektiğini dile getiren yurttaşlar duruma tepki gösterdi.
Cumhuriyet
Komşu kentlerde kira fırsatçılığı27 izlenme
2021’de trafik cezaları el yakacak!58 izlenme
"Bahçeli görüşmemize engel olmuştu" demişti: Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek27 izlenme
ÇAYKUR'un toplam zararı 2,8 milyar TL!33 izlenme
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: Bu bölgede ayakta kalabilmek için güçlü olmak zorundayız24 izlenme
Doğalgaz faturalarında Bizans oyunu!33 izlenme
Teğmenlerin ‘Atatürk fotoğrafı’ kavgasında yeni gelişme: Mahkemeden şaşırtan karar24 izlenme
Kriz onlara hiç uğramamış! AKP’li belediye diyar diyar gezdirdi 601 milyon TL harcadı30 izlenme