AKP içindeki kavga iddialarında Cumhur İttifakındaki çatlak tartışmalarında ismi sıklıkla anılan eski AKP milletvekili Şamil Tayyar asgari ücret tartışmalarına ilişkin ciddi bir açıklama yaptı.
Resmi X hesabından konuya değinen Şamil Tayyar, "Son eşikteyiz" diyerek şunları ifade etti:
"Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak artış için son eşikteyiz.
Ekonomi yönetiminden yansıyan tahmini artış oranı, toplumsal beklentilerle örtüşmüyor. Sanıyorum herkes, Cumhurbaşkanımızın vicdani refah payını gözlüyor.
Dilerim, topluma bir nebze nefes aldıracak artış olur. Kuşkusuz, ekonominin gerçekçi zemine oturtulması çok önemli ama son yıllarda derinleşen yoksulluğun yol açtığı tahribat, sürdürülebilir değil.
Ekonomik politikaların sosyal yönü, güçlendirilmelidir. Enflasyonu arttıracağı iddiasını ise gerçekçi bulmuyorum.
Piyasalar yaşadıkları her zorluğu çılgınca fiyatlıyor zaten. Yeni yıldaki zamları da şimdiden etiketlere keyfi olarak yansıtmaya başladılar bile.
Enflasyonu tetikleyen asıl sorun, fiyatlamadaki keyfilik, denetimsizliktir. Zira, piyasalarda fiyat ölçüsü kalmadı.
Amiyane tabirle asıl tehdit, fiyat terörüdür."

Sözcü
CHP'li başkan, AKP'li vekilin kaçak ofisini yıktırdı!279 izlenme
Kayyum olarak atanan Vali ilk iş odasına Erdoğan portresi astırdı!140 izlenme
AKP'li sandık başkanı hem şikâyet ediyor hem de AKP'ye oy veriyor !800 izlenme
Türk enerji şirketi Karpowership, Afrika ülkesi Gine-Bissau'ya yeniden elektrik vermeye başladı28 izlenme
Devlette her şey talimata bağlandı43 izlenme
Fed'den yeni uyarı25 izlenme
Öldüresiye dövüldü MHP'li Grup Başkanvekili de paylaştı!219 izlenme
AKP'li belediye bir yıl içinde yüzde 500 borçlandı! Yargılanabilirler!82 izlenme