İktidarın kontrolündeki Star gazetesinin yazarı ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı olabilir mi?’ sorusunun cevabını aradığı yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘peygamberlerden örnek vererek’ savundu.
Bildiği kadarıyla dünyadaki sistemlerden örnekler veren, Türkiye’deki eski cumhurbaşkanlarının da aslında tarafsız olmadığını ifade eden Metiner, “Herkes taraflı olabiliyor da Erdoğan neden olamıyor” dedi.
Metiner öte yandan, parlamenter sistemdeki cumhurbaşkanlarını ise yürütme yetkisine sahip olmadıkları için ‘süs bitkisine’ benzetti.
Mehmet Metiner’in Star gazetesinde yayımlanan ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı ne demek?’ başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:
“Şimdi deniliyor ki : “Erdoğan kendisine oy vermeyen bilmem şu kadar vatandaşın Cumhurbaşkanı değildir.”
İyi de Trump ve Macron kendilerine oy vermeyenlerin Başkanı oluyor da Erdoğan niye olamıyor?
Erdoğan partiliymiş!
Trump ve Macron partili değiller mi?
Demem o ki hiçbir Cumhurbaşkanı hangi yolla seçilirse seçilsin bütün milletin sevgisine ve rızasına mazhar olamamışlardır. Bundan sonra da olamazlar. Bu işin doğasına aykırıdır.
Peygamberler üzerinde bile böyle bir ittifak söz konusu değildir.
Partili Cumhurbaşkanı olan Atatürk ve İnönü için akıllarının ucundan geçirmedikleri “Tek adam rejimi!” ve “Diktatörlük!” tarzı suçlamaları Erdoğan’ın üzerine boca eden malum odakların akılla, vicdanla ve insafla hiç alakaları var mı Allah aşkına?
Erdoğan söz konusu olunca kriterleri değiştirenlerin siyaseten ahlaki duruşları ve dürüstlükleri tartışılır elbette.”
https://abcgazetesi.com/akplivekilerdoganipeygamberlerlekiyasladi104981
AKP'li Kadak'tan tepkilerin ardından ilginç savunma!73 izlenme
Türkiye'nin ünlü giyim devi iflas etti: Binlerce şubede faaliyet gösteriyordu37 izlenme
Sigara ve alkole 'zam' iddiası: Zam oranı en az 2 TL ama 3-5 TL de konuşuluyor!57 izlenme
İYİ Partili vekilden CHP'li kadın vekil için skandal mesaj!26 izlenme
Bu nasıl zihniyet? Adana'da bin yataklı sahra hastanesinin kapısına kilit vuran Bakanlık, İzmir'de Tepecik Hastanesi'ne bunu yaptı!110 izlenme
Danıştay’dan tartışmalı 'Kartalkaya' kararı: Bakan Yardımcısı için soruşturma izni yok11 izlenme
Skandal bu görüntülerle ortaya çıktı: Hastayı kapıda bekleten özel hastane aylarca 112 personelini içeri almamış!35 izlenme
İller Bankası'ndan 4 ilde parsel parsel satış!56 izlenme
Rojin Kabaiş cinayetinde flaş gelişme: Yeni detaylar ortaya çıktı
AKP'nin sandık görevlisi seçimlerde olanları anlatıyor ve sonunda Tayyip Erdoğan'a bakın ne diyor !
İntihar eden kardeşler hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı: 21 icra dosyası varmış
Rusya ile siyasi gerginlik Türkiye’ye tur satışlarını düşürdü!