Ekonomi kurallarına zıt kararlar ve siyasi müdahalelerle sürekli döviz ve faizlerin yükselmesine, Merkez Bankası rezervlerinin erimesine neden olan iktidardan şimdi de döviz yasağı önerisi geldi.
Yaklaşık 45 yıl önce Başbakan Turgut Özal’ın kaldırdığı döviz yasağı, AKP iktidarı döneminde yeniden gündeme geldi.
AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a “Vatandaşın döviz almasını yasaklayın. Dövizi sadece ihracat ithalat yapanlar alsın” önerisi getirdi.
Kulak burun doktoru olan AKP’li Güneş, döviz ve enflasyonun faizle durdurulamayacağını belirtti ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Fatih Karahan’a bürokrat ve ekonomist milletvekillerinin şaşkın bakışları altında şunları söyledi:
Ben ekonomist değilim ama vatandaşın dövize yönelmesini, dövizi mevduat olarak kullanmasını engellemenin bir yolu vardır diye düşünüyorum.
Nedir o? Diyelim ki Türkiye’de dövize yönelik, dövize endeksli, dolara, Euro’ya endeksli veya altına endeksli bir dijital para sistemi çıkartılabilir.
Vatandaşın yatırımları bu dijital para üzerinden yaptırılabilir.
Döviz bulundurulması, döviz alınması yasaklanır ve ihracat, ithalat yapacak insanların resmi işlemleri bankadan yapılırsa bu olay çözülebilir diye düşünüyorum.
Sözcü
Sedef Kabaş'tan muhteşem Cumhuriyet tanımı !474 izlenme
Emeklilerin maaş isyanı! "Geçinemiyoruz" diyerek hükümetten 4 talepte bulundular23 izlenme
İcralarda rekor artış: '1 yılda 7.5 milyon yeni dosya geldi'31 izlenme
Yandaş işadamı iki yıl önceden YSK'nın tavrını 'bildirmiş !'686 izlenme
Mansur Yavaş: "Ekrem İmamoğlu'yla iki gündür konuşuyoruz, sonuna kadar birlikteyiz"17 izlenme
İlanlarda artık ‘uygun fiyat’ yerine ‘vatandaşlığa uygun’ yazıyor23 izlenme
CHP'li vekilden bomba iddia! 'Corona aşısı geldi, AKP'liler aşı olmaya başladı'96 izlenme
– 5 derecede et kuyruğuna girdiler36 izlenme