Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mücahit Avcil, görevinden istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu. Uşak'ta devlet hastanesinin 2016 yılında Uşak Üniversitesi yönetimine geçmesinden sonra hekimlerin bir kısmının görevlerinden ayrıldığı, bazı çalışanlarla sözleşme yenilenmediği bu nedenle hizmetlerin aksadığı belirtiliyordu.
Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre Uşak'ta bir yıldır vatandaşların hastaneden yana şikayetleri büyük ölçüde artmıştı. Özellikle son dönemde bazı polikliniklerde hekimlerin bulunmadığı, ultrason sırasının bile Ağustos ayına verildiği öne sürülmüştü.
Vatandaşların sosyal medyada tepkilerini göstermesinden sonra Avcil'in görevinden istifa ettiği öğrenildi. Avcil paylaşımında; “Bugün itibarıyla istifa dilekçemi sundum. 15 Mart'ta açıklama yapacaktım planladığımdan erken duyurmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.
Başhekim Avcil, AKP'li siyasetçilerin önünde el pençe durması ile büyük tepki çekmişti. AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar'ın hastane ziyareti sırasında ikiliyi kapıda el pençe ve eğilerek karşılayan Avcil'in görüntüsü özellikle sosyal medyada gündem olmuştu.
Geçtiğimiz yıl yaşanan olayla ilgili Avcil, koronavirüs tedbirleri nedeniyle milletvekili ile tokalaşmadığını belirtmişti. Avcil 2020 yılı Ekim ayında başhekimlik görevine getirilmişti.
'İmralı'yla görüşenin bayrağı burada olamaz' diyen kadın bıçakla tek tek kesti13 izlenme
Meral Akşener oyunu kullandı! İşte ilk mesajı!99 izlenme
Halk geçim derdinde onlar sefa içinde: Diyanet bir eserin lüks baskısı için 425 bin TL ödedi!40 izlenme
İstanbul’un yeni İl Seçim Kurulu Başkanı: Bu yemine sadık kalacağıma garanti veriyorum89 izlenme
HDP Milletvekili Pervin Buldan'dan Yerel Seçim Açıklaması: Her yerde aday çıkaracağız22 izlenme
Berna Laçin'den Ahmat Hakan'a yanıt536 izlenme
Türkiye'nin gündemindeki 'İncel' grubunu uzman isim anlattı: "Temelinde cinsiyet eşitsizliği var"16 izlenme
Tosuncuk'un planı ortaya çıktı! Ünlü gazeteci tek tek açıkladı '2019 yılında yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi, bence 1-2 yıl yatmaz!'184 izlenme