AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan ve Abdullah Öcalan’la DEM Parti heyetinin görüşmesiyle devam eden yeni açılım sürecine dair, “Her şey yolunda giderse şubatta çok önemli gelişmeler olacak” dedi.
Meclis’te konuşan Yayman, şunları söyledi:
"Bahçeli’nin başlattığı süreçte çok önemli gelişmeler olmuştur. 1 Ekim’de Meclis’in açılışında sayın Bahçeli’nin DEM grubuna giderek onların Meclis açılışını tebrik etmesi ve ellerini sıkması, daha sonra Milliyetçi Hareket grubunda pozitif sözleri ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dile getirdiği sözlerde aslında sayın Bahçeli’nin nasıl bir kehanetle konuştuğunun ispatı olmuştur. Sayın Bahçeli sanki Suriye’de olacak gelişmeleri öngörmüşçesine PKK terör örgütüne ve DEM Parti grubuna bir çağrıda bulunmuştu. “Ya eller tetikten çekilecek ya da bu eller tetiklerle birlikle gömülecek” demişti. Bu meselenin ana fikri terörsüz Türkiye’dir."
"Bu noktada gelişmeleri olumlu görüyorum. Artık şehit analarının ağlamaması için ve Türkiye’nin bu terör belasından kurtulması için sayın Bahçeli’nin çağrısı tarihsel önemdedir. Bir turnusol ve samimiyet testidir. Artık söz sırası DEM’dedir. DEM Parti üstüne düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmelidir. PKK terör örgütünün silah bırakma ve Türkiye’de artık eylemlerine son verme noktasında daha cesaret verici bir tavır içerisinde olmalıdır. Bugün de tarihte ilk defa DEM Partisi sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmektedir. Bu gerçekten milletimizin görmek istediği hareket ve tavırdır."
‘ŞUBAT'TA SİLAH BIRAKMANIN KONUŞULACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’
"Sayın Bahçeli’nin başlattığı sürece bugünden bakıldığında nasıl bir devlet aklının olduğunu hep beraber görmekteyiz. O gün Sayın Bahçeli’ye kızanlar, itiraz edenler, Meclis kürsüsünden ip atanlar, Suriye’de yaşanan gelişmelerden sonra herhalde bu çağrının ne kadar tarihsel bir öneme sahip olduğunu anlamışlardır.
Ben şubat içerisinde artık Türkiye’de silahların bırakılacağı bir iklimin, silah tesliminin ve PKK terör örgütünün Türkiye’de artık eylem yapmayacağının gündeme geleceğini, daha çok konuşulacağını düşünüyorum. Her şey yolunda giderse şubat içerisinde çok önemli gelişmelerin olacağının, Türkiye tarihini olumlu yönde değiştirecek ve Türkiye’nin ileri adımları atabileceği birtakım gelişmelerin olacağını görüyorum."
Tele1
AKP'li vekilden adaylara tavsiyeler: Lüks araçlarınızı gözlerden kaçırın! Sevmeseniz de simit yiyin!590 izlenme
Çeşme’de yangın: Havadan ve karadan müdahale ediliyor54 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a Zor Soru: Pazara girdiniz mi?32 izlenme
Diyarbakır'da HÜDAPAR mitinginde Hizbullah bayrağı38 izlenme
Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Rusya'da buluştu: Askeri işbirliğinin “potansiyeli var” mesajı verildi.20 izlenme
İstanbul’da taksici terörü! Onlarca taksici levyeyle öğrenci yurdunu bastı!25 izlenme
Avcılar’da, 30 Ağustos’ta elindeki Türk bayrağını araçların önüne atarak ezdirmek isteyen kadın, polisin takibi sonucu Esenyurt’ta yakalandı12 izlenme
Enis Berberoğlu tutuklu, MİT tırları haberini savunan AKP'li Tuğrul Türkeş serbest !1319 izlenme
AKP seçmeni kadından AKP'lilere kurşun gibi sözler! 'Atatürk laikliği getirerek çok iyi yapmış, dinle devlet işlerini ayırmakta. Demek ki bu kadar tehlikeliymiş'
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden görkemli 100. yıl etkinliği! İşte gün gün program takvimi
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin babası: "Isıran köpekler patronun, işimden kovuldum"
Yandaşlardan aHaber’de ‘yalakayız’ itirafı !